SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSEDE HIZLI DEĞER KAYBI-
SORU : Tureks Turizm’in fiyatı önümüzdeki günlerde ne olur? Fiyatı çok geri saldı. Gönderen : Hasan Doğan25.10.2023, 19:36

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken kısa süreli beklentilerle hareket edilmemeli. Bunun ana gerekçesi kısa süreli fiyat hareketlerinin şirketin mali yapısından ziyade dış etkenlerin daha belirleyici olması ile alakalıdır. Ekim ayının ikinci haftasından itibaren bu dış etken İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar oldu. Bölgedeki gelişmeler Borsa İstanbul üzerinde olumsuz bir etkiye yol açtı. Çatışmaların genişleme ve bölgeye yayılma riski satış ağırlıklı işlemleri gündeme getirirken hisselerin fiyatı üzerinde baskıya ve neticesinde de değer kaybına yol açtı. Tureks Turizm hissesi de yükselen bir ivmeyle hareket ederken 12 Ekim 2023 günü gördüğü en yüksek seviye 37,98 TL’nin ardından satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Hisse, kısa süre zarfında hızlı şekilde geriledi. Gerilimin sakinleşmesi ve ortamın normalleşmesi halinde hissenin fiyatında da toparlanma gündeme gelmesi beklenmeli. Öte yandan şirket 2023’ün ilk yarısında oldukça güçlü bir kârlılık yakaladı. Artan gelirlerle birlikte dönem sonu kârı da büyüdü. Şirket dönem sonu kârını yüzde 711 oranında artırarak 114,4 milyon TL’ye çıkardı. Gelirdeki büyüme dönem sonu kârını güçlendirdi. Şirketin artan kârlılığını istikrarlı şekilde devam ettirebilmesi yatırımcıların hisseye daha uzun vadeli bakabilme ihtimalini güçlendirecektir.

TUREKS TURIZM TASIMACILIK TUREX

Alış0,00

Satış52,00

Gün İçi En Düşük48,58

Gün İçi En Yüksek51,85

PD/DD7,08

FK18,67

Fiyat52,00

Değişim4,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI