SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHAVA TEMİZLEME CİHAZI TİCARİLEŞME AŞAMASINDA -
SORU : Yaklaşık 2 yıl önce aldığım İhlas Ev Aletleri, 1 liranın biraz üzerinde. Büyük zararım var. Artık elimden çıkarmayı düşünüyorum. Bu hissenin son hali ve yakın gelecekteki durumu hakkında bilgi verir misiniz? Gönderen : Ömer İşeri02.04.2023, 23:27

Borsada alım yaparken hangi kriterlere göre hareket edildiğinin ortaya konması önemlidir. İşlemde bulunan yatırımcı, bakış açısını net bir şekilde ortaya koyabiliyorsa uzun vadede beklemesi için güçlü bir zemini de olacaktır. Aksi taktirdeyse gelişmelere bağlı savrulmalar gündeme gelecektir. Bir hissenin alım gerekçesi belliyse o taktirde gelişmelere karşı tavır değişikliğine gerek duyup duymamayı da daha rahat netleştirebilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak İhlas ev Aletleri’nin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde yatırımcısını mutlu edecek bir performans sergilemediği gözlenmekte. Arada yukarı atakları olsa da bu çıkışlar sınırlı kalmakta ve her defasında yönünü aşağıya çevirmekte. Son olarak 2019 yılında yukarı bir yönelim sergiledi ve Mart 2020’de en yüksek 4,15 TL’ye kadar çıktı. Fakat tekrar aşağıya yöneldi. Şimdilerde de 1,52 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissede güçlü bir çıkış yaşanmamasında mali yapının önemli bir etkisi olduğu göz ardı edilmemeli. Son beş yılda bir yıl artan bir yıl azalan performans söz konusu olurken geçtiğimiz yıl rutinin dışına çıkarak iki yıl üst üste kârda büyüme gerçekleştirdi. Kârdaki büyümeye rağmen hissenin fiyatında aynı paralelde bir çıkış olmaması fiyat kazanç oranının geride kalmasına yol açtı. Son kapanışına göre f/k oranı 2,23 seviyesinde. Bu oran sektör ortalaması 23,49’un hayli gerisinde duruyor. Firmanın kârlı yapısını artırarak devam ettirmesi ileriye dönük hisse performansını destekleyecek önemli bir dayanak olacaktır. Öte yandan şirket hisselerinde düzenli geri alımlar gerçekleştiriyor. Son olarak 30 Mart 2023 günü 1,55 TL’den toplam 200.000 TL nominal değerli hisse alımı yaptı. Sermaye içindeki payı yüzde 1,82'ye çıktı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemi gelişme ise hava temizleme cihazı ile ilgili. Şubat ayında yaptığı açıklamayla hava temizleme cihazının satışa sunulmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.

IHLAS EV ALETLERI IHEVA

Alış0,00

Satış2,55

Gün İçi En Düşük2,50

Gün İçi En Yüksek2,56

PD/DD1,09

FK3,67

Fiyat2,55

Değişim1,19%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI