SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHALKA AÇIKLIK DÜŞÜK, PİYASASI SIĞ -
SORU : Kent hissesi hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Yerinde saydı durdu. Neden? Gönderen : Kemal Alev18.12.2022, 18:22

Yatırımcıların farklı kriterlerle borsadaki hisseleri takip ettiklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Bu farklı kriterler arasında işlem hacmi de önemi bir faktör olarak not edilmesi gerekir. Zira bir hissenin işlem hacmi ne kadar derinse gerçekleşen fiyat da o denli piyasa koşullarında gerçekleşmiş olacaktır. Sığ piyasalarda ise düşük hacimlerle yukarı ya da aşağı hareketlenmeler hızlı şekilde meydana gelirken yatırımcıların da bundan kaynaklı panik satışları ya da coşkulu alımları gündeme gelebilir. Borsada soğukkanlılığını muhafaza edebilenler kazanç sağlar. Yatırımcının soğukkanlılığını muhafaza edebilmesinde derinlikli hisseler önemli bir faktör olacağı unutulmamalı. Diğer taraftan sığ hisselerde hızlı şekilde işlem yapılmak istendiğinde arzu edilen fiyatlardan amaca ulaşmak yüksek ihtimal mümkün olmayacaktır. Bu çerçevede bakıldığında Kent Gıda sığ piyasaya sahip olan hisseler arasında yer alıyor. Şirketin sermayesinin yüzde 0,5’i halka açık durumda bulunuyor. Hisse, Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda yer alıyor. Son bir yıllık ortalama günlük işlem hacmi 1,3 milyon TL. Son kapanışını 237 TL’den gerçekleştiren hissenin gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranı hayli yüksek seviyelerde. Öte yandan fiyat hareketi takip edildiğinde şirketin mali performansından daha yüksek bir ivme sergilediği gözleniyor.

KENT GIDA KENT

Alış0,00

Satış1.548,00

Gün İçi En Düşük1.530,00

Gün İçi En Yüksek1.530,00

PD/DD183,01

FK415,95

Fiyat1.548,00

Değişim9,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI