SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELERİ SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDE-
SORU : Tera Yatırım ile ilgili yorumlarınızı merak ediyorum. Hisse bulunduğu sektöre göre ucuz diyebilir miyiz? Gönderen : Hakan Erkul27.11.2023, 19:53

Borsada yatırımcılar farklı kriterlere göre işlem yapabilir. Aynı şekilde hisseler arası kıyaslama yapabilmek adına farklı ölçütlerin kullanılması da mümkündür. Firmanın içinde yer aldığı sektördeki diğer şirketlerle kıyaslanması da bu kapsamda değerlendirilmeli. Tera Yatırım, aracı kurumlar sektöründe faaliyet yürütüyor. Bu itibarla diğer aracı kurumların göstergeleriyle kıyaslamak aynı zamanda sektör içindeki performansını ölçmeye imkan tanıyacaktır. Son üç yılda kârını düzenli şekilde büyüten Tera Yatırım’ın açıklamış olduğu 2023 dokuz aylık mali tablolarında da büyüme devam ediyor. Dokuz aylık faaliyet döneminde kârını yüzde 503,8 oranında büyütürken hasılatta da kayda değer bir artış gözlendi. Son kapanışına göre fiyat kazan oranı 8,63 seviyesinde bulunuyor. Bu oran sektör ortalaması 5,85’in üzerinde yer alıyor. Aynı şekilde hissenin 4,24 olan piyasa defter değeri de 3,70 olan sektör ortalamasının üzerinde seyrediyor. Veriler hisseye yatırımcı ilgisinin sektör ortalamasına göre daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunda son yıllarda halka arz olan şirketlere yönelik yatırımcı ilgisinin yüksek olmasının etkisi göz ardı edilmemeli. Aralık 2022’de borsaya gelen hissenin ilk işlem gününden bu yana getirisi yüzde 306 oldu. İlginin yüksekliği hissenin prim yapmasında belirleyici faktör olmakta.

TERA YATIRIM MENKUL DEGERLER TERA

Alış0,00

Satış45,50

Gün İçi En Düşük45,00

Gün İçi En Yüksek46,46

PD/DD4,32

FK8,79

Fiyat45,50

Değişim-0,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI