SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELERİ SEKTÖR ORTALAMASININ ALTINDA -
SORU : Gedza hayli umut verici olmasına rağmen neden yeterli çıkışı gerçekleştiremiyor? Gönderen : Necdet Güler07.08.2023, 00:57

Gediz Ambalaj Ocak 2014’ten bu yana borsada işlem görüyor. Hisse, 2018 yılından bu yana artış ivmesini daha belirgin şekilde ortaya koyuyor. Bu noktada hissenin özellikle 2020’deki ivmesinin hayli yüksek olduğunu not etmek gerekiyor. Geçen zaman diliminde artışını sürdüren hisse, Aralık 2022’de en yüksek 39,70 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen satışlarla birlikte geriledi. Düşüş geçtiğimiz mayıs ayına kadar sürdü. Bu seviyelerde yaşanan alımlar sonrasında hisse tekrar yönünü yukarı çevirirken son işlem gününde kapanışını 32,42 TL’den gerçekleştirdi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştirmeyi düşündüğü bedelsiz sermaye artırımıyla ilgili. Şirket yaklaşık 23,3 milyon TL olan sermeyesini yüzde 100 artırarak 46,7 milyon TL’ye yükseltecek. Artırımla ilgili gerekli prosedürü tamamlamak için geçtiğimiz haziran ayında SPK’ya başvurusunu yaptı. Ancak henüz sermaye artırım süreci tamamlanmış değil. Öte yandan şirketin kârlılığında arzu edilen performansın yakalanmadığı görülüyor. Son üç yılda kârını düzenli olarak artırmakla birlikte 2023 ilk çeyrekte düşüş gözlendi. Henüz altı aylık mali verilerini yatırımcı ile paylaşmayan şirket yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 20,89 düşürdü. Sektöre ait gerek fiyat kazanç gerekse piyasa defter değeri oranları hayli yükselmesine rağmen hissenin göstergeleri zayıf seyrediyor. Sektöre ortalaması hızla artarken hissenin göstergeleri ile arasındaki makas aralığını artırdı.

GEDIZ AMBALAJ GEDZA

Alış0,00

Satış29,38

Gün İçi En Düşük28,12

Gün İçi En Yüksek30,00

PD/DD2,10

FK5,76

Fiyat29,38

Değişim2,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI