SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVE SEVİYELERİNDE-
SORU : GEDZA’nın bilançosunu yorumlar mısınız? Öncekine göre iyi gelmesine rağmen çıkışı yeterli görüyor musunuz? Gönderen : Ahmet Keser26.07.2020, 13:26

Gediz Ambalaj, henüz altı aylık bilançosunu açıklamadı. Firmanın kamuyla paylaştığı en son bilançosu 2020 ilk çeyrek döneme ait. Söz konusu mali tabloda kârın yüzde 81 arttığı gözleniyor. Şirket artan gelirlerine ilave olarak diğer faaliyet kaleminden elde ettiği gelirle dönem sonunda kârını artırdı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da kârdaki artışı gözlemleyebileceğiz. Son beş yılın dördünde kârını büyüten şirket geçtiğimiz yıl bir miktar düşürürken bu yıl tekrar artırması hisseye ilginin korunmasında etkili olmakta. Piyasaların daraldığı bir dönemde kârın artması diğer firmalar arasında öne çıkmasına olanak tanıyacak. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde de bu durum gözlemlenmekte. Mart ayında en düşük seviyeyi test ettiği 4,87 TL’nin ardından yükseldi ve 24 Temmuz 2020 günü kapanışını 13,05 TL’den gerçekleştirdi. Arada geçen yaklaşık dört ay içindeki performansı yatırımcısını oldukça mutlu edecek nitelikte. Gözlenen kayda değer çıkışa rağmen f/k oranı 11,45. Oran sektör ortalamaları ile uyumlu olup piyasa defter değeri ise sektör ortalamasının altında kalıyor. Şirketin kârlılığını sürdürmesi çıkış için uygun zeminin sürmesine olanak tanıyacaktır.

GEDIZ AMBALAJ GEDZA

Alış0,00

Satış27,56

Gün İçi En Düşük27,04

Gün İçi En Yüksek27,94

PD/DD1,97

FK5,41

Fiyat27,56

Değişim1,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI