SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELERİ ORTALAMALARIN ÜZERİNDE-
SORU : Hitit Bilgisayar iyi çıktı. Sanki artık daha da çıkmaz gibi düşünüyorum. Sizce çıkmaya devam eder mi? Gönderen : Okan Atik02.11.2023, 18:41

Hitit Bilgisayar, geçtiğimiz yıl borsaya gelen firmalardan birisi. Şirket, Mart 2022’de ilk açılışını 12,86 TL’den gerçekleştirirken borsaya geldiği ilk aylarda zayıf bir seyir izledi. Hisse, halka arzdan iki ay sonraysa artan ilgiyle birlikte yönünü yukarı çevirdi. Mayıs 2022’de en düşük 11,85 TL’ye kadar inerken şimdilerde 59,80 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan süre içinde arada düşüşleri olsa da bugüne kadar yükselen ivmesiyle dikkat çekti. Şirketin geçmiş mali verileri incelendiğindeyse önceki yıllarda arzu edilen performansı gösterme noktasında istenenin gerisinde olsa da geçtiğimiz yıl artan kârlılığı ile dikkat çektiği gözleniyor. Son açıkladığı 2023 altı aylık dönemde de hasılatını yüzde 112 oranında artırırken dönem sonu kârını 46,8 milyon TL’ye yükseltti. Bu tutar geçtiğimiz yıl aynı dönemde 6,4 milyon TL idi. Gelirdeki artış şirketin dönem sonu kârını olumlu yönde destekledi. Yılın ikinci yarısında önemi bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da artan kârlılığını sürdürmesi sürpriz olmayacak. Şirketin kârındaki olumlu seyre rağmen hisseye yatırımcı ilgisinin daha yüksek olmasından kaynaklı olarak göstergelerin yüksek seviyelerde bulunduğu görülüyor. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının üzerinde seyrediyor. Kuşkusuz bunda son yıllarda halka arzlara yönelik yatırımcı ilgisinin yüksek olmasının etkisi bulunuyor.

HITIT BILGISAYAR HTTBT

Alış0,00

Satış78,55

Gün İçi En Düşük78,10

Gün İçi En Yüksek80,40

PD/DD6,69

FK75,78

Fiyat78,55

Değişim-1,87%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI