SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER SEKTÖR ORTALAMASININ HAYLİ ÜZERİNDE-
SORU : Elimde Altınyunus Çeşme hissesinden var. Çok yükseldi. Sizce daha da çıkar mı? Satıp satmamaya karar veremedim. Ne önerirsiniz? Gönderen : Turgut Yalçın07.01.2024, 20:10

Bir şirkete yönelik beklentinin gücü aynı zamanda hissenin elde tutma süresini belirler. Kuşkusuz bunda yatırımcının yaklaşım tarzını göz ardı etmemeli. Eğer yatırımcı kısa vadeli hedeflerle hareket ediyorsa bu taktirde şirkete yönelik beklentiler ya da mali yapısı arka planda kalacaktır. Bu durumda hissenin fiyat dalgalanmasından istifade etmeye çalışmak öne çıkacaktır. Uzun vadeli yaklaşım tarzındaysa mali yapı ve ileriye dönük büyüme beklenti daha belirgin şekilde yatırımı belirleyecektir. Altınyunus Çeşme, uzunca bir süre yatayda dalgalı bir seyir izlerken Mayıs 2023’ten itibaren piyasanın geneli ile birlikte yükselişe geçti. Fiyatı 15 Mayıs 2023 günü en düşük 69,05 TL’yi görürken sonrasında kayda değer oranda yükseldi. Son gerçekleştirdiği atak ise BIST Ana Endeksine dahil edilmesinden sonra gözlendi. Hisse, 29 Aralık 2023 günü BIST Ana Endeksine alınmasından sonra çıkış ivmesini sürdürdü ve 5 Ocak 2024 günü tavandan 715 TL’den kapanış gerçekleştirdi. Yaşanan çıkışla birlikte son bir haftada değer artışı yüzde 39,11 oldu. Hissede gözlenen bu yüksek tempoya rağmen mali yapısında rutin bir durum gözleniyor. Açıkladığı 2023 dokuz aylık mali tablolarına göre dönem sonu kâr artışı yüzde 14 seviyesinde. Hasılattaki yüzde 69,23 oranındaki büyümeye rağmen maliyet ve giderlerin daha yüksek artması dönem sonu kârının zayıf seyretmesine yol açtı. Şirket 2022 faaliyet döneminde de kârını düşürmüştü. Son çeyrekte önemli bir değişim olmaması halinde 2023 yıl sonunda da kârdaki düşüşün devam etmesi şaşırtıcı olmayacak. Kârdaki düşüşe rağmen fiyattaki yüksek artış şirketin hem fiyat kazanç hem de piyasa defter değerinin sektör ortalamalarının hayli üzerinde çıkmasına yol açıyor. Her iki göstergesi geçmişte de sektör ortalamalarının üzerinde seyrediyordu. Ancak fiyattaki hızlı artış sektör ortalamasıyla olan makas aralığının açılmasına yol açtı. Şirketin kârını yükseltememesi halinde uyumsuzluğun hisse üzerinde baskıya yol açması beklenmeli.

ALTINYUNUS CESME AYCES

Alış0,00

Satış716,50

Gün İçi En Düşük715,00

Gün İçi En Yüksek735,50

PD/DD11,79

FK1.600,06

Fiyat716,50

Değişim-1,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI