SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARA RAĞMEN ÇIKTI-
SORU : Ayces tarihinde bu seviyeleri görmedi. Bu artışın sebebi nedir? Geliri de artmadı ki karı büyüyecek diyelim. Gönderen : Cihan Toprak27.09.2020, 19:32

Mart ayından bu yana BIST 100 dışındaki hisselere yönelik ciddi bir talep gözleniyor. Sermayesi düşük ya da işlem hacmi dar firmaların hisselerinde sınırlı sermaye girişleriyle ciddi primlerin gerçekleştirilmekte. Küçük hisselerde yaşanan ciddi yükselişlerin ardından bu şirketlerin piyasa değerlerinde de kayda değer artışlar gözlenmekte. Hatta bu artışların sektöründe önemli yere sahip birçok firmanın üzerine dahi geçti. Bu anlamıyla özellikle düşük sermayeli firmalarda iktisadi dayanağı olmayan çıkışların olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu tür hisselere yönelik yatırımcı talebinin sürmesi yukarı yönlü ivmenin de devam etmesinde etkili oluyor. Benzer durumun Altınyunus Çeşme için de geçerli olduğunu gözlemekteyiz. Hissenin fiyatı 18 Mart 2020 günü en düşük 5,14 TL’de bulunurken sonrasında sürekli yükseldi ve 25 Eylül 2020 günü 124,70 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen hacimli kar realizasyonuyla birlikte aynı gün taban seviyesine inen hisse, günü 102,10 TL’den kapattı. Turizm sektöründe faaliyet yürüten şirketin pandemiden kaynaklı bu yıl kötü bir sezon geçirmesine rağmen hisseye talep yoğunluğu yaşanmasının ticari bir izahatı bulunmuyor. Firma, yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı döneminde göre zararını artırdı. Bu durum yıl sonunda da zararını sürdürme olasılığını gündemde tutuyor. Son iki yılda zarardan kâra geçen şirketin ikinci yarıda gelirini artırabilmesi önemli. Bu noktada zayıf kalınması halinde son işlem günü yaşanan kâr satışının devam etmesine zemin oluşturacağı gibi hissedeki düşüşün de sürmesine yol açacaktır.

ALTINYUNUS CESME AYCES

Alış0,00

Satış708,50

Gün İçi En Düşük701,00

Gün İçi En Yüksek713,50

PD/DD11,66

FK1.582,20

Fiyat708,50

Değişim0,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI