SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER ORTALAMALARIN ALTINDA-
SORU : Birçok hisse iyi bir performans göstermişken İzmir Demir Çelik neden yükselmiyor? Gönderen : Faruk Çelik24.05.2023, 22:47

Borsada işlem gören hisselerin fiyat takibi yapılırken kısa süreli dalgalanmaları baz almamakta yarar var. Neticede kısa zaman aralığında hissenin fiyatı üzerinde şirketin mali yapısından ziyade piyasanın geneline yönelik değişkenler daha fazla etkili olmakta. Bunun neticesinde de şirket güçlü bir mali yapıya sahip olduğu halde fiyatı hak etmediği bir seviyeye gerileyebilmekte. Bireysel yatırımcılarınsa hisselerin kısa süreli dalgalanmalardan ziyade uzun vadede nasıl bir yönelim sergileyeceğine odaklanması gerekir. Bunun için de mali performansını gözlemeli. Nihayetinde uzun vadede hissenin yönünü belirleyecek ana unsur şirketin finansal yapısıdır. İzmir Demir Çelik uzunca süre zarar üreten yapısıyla öne çıktı. Geride kalan beş yılın ilk dördünde zarar ederken geçtiğimiz 2022 faaliyet döneminde 1,1 milyar TL kâr elde etti. Kârın artmasında büyüyen satış gelirleri etkili oldu. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrek verilerinde de satışlarındaki artış büyümeye devam etti. Neticesinde de dönem kârındaki büyümenin sürdüğü gözlenmekte. Şirketin performansını sürdürmesi yıl sonunda da kârdaki büyümesine olanak tanıyacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak yakın tarihli açıklamalar şirketin büyük ortaklarının mayıs ayı içinde hissede alım yönlü işlemlerde bulunduğunu gösteriyor. Hissenin fiyatı ise 2019’dan itibaren daha hareketli. Şubat 2022’de en düşük 2,02 TL seviyelerinde işlem görürken Şubat 2023’te en yüksek 7,69 TL’yi test etti. Son işlem gününde de kapanışını 4,47 TL’den gerçekleştirdi. Son kapanış fiyatına göre göstergeleriyse sektör ortalamalarının altında olup makul seviyede bulunuyor.

IZMIR DEMIR CELIK IZMDC

Alış0,00

Satış7,63

Gün İçi En Düşük7,38

Gün İçi En Yüksek7,72

PD/DD3,35

FK0,00

Fiyat7,63

Değişim3,53%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI