SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGERİ ALIMLAR FİYATI DESTEKLEDİ-
SORU : İzmir Demir Çelik, kısa vadede düşüşe devam eder mi ya da yükselişe döner mi? Gönderen : Mete Şeker21.04.2024, 16:35

Bir şirketin kısa vadede fiyat hareketi mali performansından ziyade piyasadaki genel gelişme ve haberlerle yakından alakalıdır. Bu noktada bireysel yatırımcının kısa vadeli beklentilerle yapacağı işlemlerin her zaman için risk içereceğini bilmek gerekir. Profesyonellerin piyasaları sürekli takip ettiği ve daha yüksek sahip oldukları imkanlar nazara alındığında bireysellerin başarı şansı da azalır. Bu nedenle bireysel yatırımcının uzun vadeli beklentilerle hareket etmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Uzun vadeli performanslardaysa şirketin mali yapısı belirleyicidir. İzmir Demir Çelik'in son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali tablolarına göre net satışları bir önceki yılan aynı dönemine göre %13,07 artarak 19,6 milyar TL'ye çıktı. Gerçekleşen zayıf artışta çelik sektöründeki daralmanın etkisi bulunuyor. Satışlardaki artışa rağmen şirketin kârında ciddi bir dönüşüm yaşandı. Dokuz aylık dönem sonunda 903,31 milyon TL zarar açıkladı. Maliyet ve giderlerin satışlardan daha hızlı büyümesi şirketin kârlılık yapısını baskılarken zarara döndüren kalem 3,7 milyar TL’ye çıkan finansman giderleri oldu. Henüz yıl sonu mali verilerini paylaşmayan şirketin 2023’ün son çeyreğinde önemli bir gelişim kaydetmemesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Hissede Aralık 2023’ten bu yana düzenli geri alımlar dikkat çekerken son alım 27 Mart 2024 günü ortalama 6,64 TL’den gerçekleşti. Gerçekleşen alımların da etkisiyle olsa gerek hissenin fiyatı Aralık 2023’te en düşük 4,93 TL iken şimdilerde 7 TL seviyelerinde bulunuyor. Yaşanan çıkışa rağmen fiyat Ağustos 2023’te en yüksek seviyesi 9,64 TL’nin gerisinde. Şirketin mali yapısını güçlendirmesi hissenin çıkışını destekleyecektir.

IZMIR DEMIR CELIK IZMDC

Alış0,00

Satış8,08

Gün İçi En Düşük7,70

Gün İçi En Yüksek7,96

PD/DD3,55

FK0,00

Fiyat8,08

Değişim3,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI