SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGERİ ALIM FONUNA TAKVİYE YAPTI-
SORU : Koza Altın hissesindeki hareketi nasıl görüyorsunuz? 30 liranın üzerine atar mı? Gönderen : Mehmet Özcan25.07.2023, 16:30

Koza Altın 2016 yılından bu yana oldukça güçlü bir performans gerçekleştirdi. Hissenin fiyatı Temmuz 2016’da düzeltilmiş verilerle en düşük 36 kuruşa kadar inerken sonrasında sürekli yükselen bir ivmeyle hareket etti. Son işlem gününde da kapanışını 25,50 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, Aralık 2022’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 31,99 TL’ye kadar çıkmıştı. Bu seviyelerden gelen kâr satışları neticesinde fiyatında esneme yaşanırken geçtiğimiz mayıs ayında en düşük 15,65 TL’ye kadar geriledi. Hisse senetlerinde zaman zaman kâr satışlarının olması olağan bir durumdur. Hatta istikrarlı bir çıkış için yeni maliyet oluşturan yatırımcıların hissede pozisyon olması hissenin enerjisini güçlendireceği için çıkış trendinin de korunmasında önemli bir faktör olabilmektedir. Tüm bunlardan ayrı olarak yeni yatırımcıyı hisseye yönelten güçlü motivasyonun olması önemlidir. Söz konusu motivasyon ise şirketin mali performansıdır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin kendi paylarında zaman zaman geri alım yaptığı gözleniyor. Hisse fiyatının gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak ve yatırımcıların şirkete olan güvenini korumak amacıyla gerçekleştirildiği belirtilen geri alımlarla ilgili ayrılan fonun artırıldığı görülüyor. Şirket 11 Temmuz 2023 günü yaptığı açıklamada gerek kendi hisseleri gerekse Koza Madencilik ve İpek Enerji hissesiyle ilgili geri alımlar için ayırdığı 700 milyon TL’nin önemli bir kısmını kullandığı için tutarı 1 milyar 50 milyon TL’ye yükseltti.

KOZA ALTIN KOZAL

Alış0,00

Satış23,40

Gün İçi En Düşük22,98

Gün İçi En Yüksek23,74

PD/DD0,25

FK0,66

Fiyat23,40

Değişim1,56%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI