SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGENİŞ BANT İÇİNDE DALGALANIYOR-
SORU : Sönmez Filament’in fiyatını nasıl değerlendiriyorsunuz? Direnç ve destek seviyesini öğrenebilir miyim? Gönderen : Şükrü Tüzün14.02.2024, 17:58

Borsada kısa vadeli beklentilerle hareket edenler hissedeki dalgalanmalardan istifade ederek kazanç elde etmeye çalışırlar. Bu yaklaşım tarzıyla işlem yapanlar için şirketin mali yapısından ziyade hissenin fiyat hareketinin öngörülebilmesi önemlidir. Kısa vadeli işlem yapan bu tarz yatırımcılar için teknik analiz ve grafikler daha fazla öne çıkar. Destek ve diren seviyeleri de bu verilerden biridir. Destek ve direnç, bir hissenin fiyatının yukarı veya aşağı gitmesini engelleyen veya tersine çeviren fiyat seviyeleri olarak kabul edilir. Bu seviyeler neticede geçmiş fiyat hareketlerine ve yatırımcı psikolojisine yönelik işaretler verir. Söz konusu verileri kullananlar alım satım kararı verirken kendilerine bir dayanak bulur ve aynı zamanda ileriye dönük fiyat hareketi hakkında fikir sahibi olmaya çalışır. Sönmez Filament’in fiyat seyri takip edildiğinde ise Şubat 2021’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 75,53 TL’ye kadar çıktığı sonrasında da geniş bir bant içinde inişli çıkışlı olmak üzere dalgalı bir seyir izlediği gözleniyor. Geçtiğimiz kasım ayında bir ara tepe seviyesini aşarak düzeltilmiş verilerle 98,87 TL’ye kadar çıksa da devamını getiremedi. Tekrar aşağıya kaydı. Şimdilerde de 68,60 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son beş yılda düzenli büyüyen bir kârlılığı yakalama noktasında zorlanan şirket 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde ise kârını artırmayı başardı. Söz konusu durum olumlu olarak değerlendirilebilir. Ancak daha da önemli olanın kâr büyümesinin sürdürülebilir olduğunu görmek olduğu unutulmamalı.

SONMEZ FILAMENT SONME

Alış0,00

Satış109,90

Gün İçi En Düşük100,90

Gün İçi En Yüksek112,00

PD/DD30,14

FK388,41

Fiyat109,90

Değişim5,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI