SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : ALYAG Hisseye yönelik yapmış olduğunuz 31/10/2019 tarihli yorumunuzdaki "Sıkıntılı mali yapıdan kaynaklı olarak nominal değerinin altında işlem gören hissede, pozisyon almak gereksiz bir risk üstlenmesi anlamına gelmektedir." kısmına halen katılır mısınız? Gönderen : Gürkan Sıcakyüz 26.08.2020, 12:27

Borsada farklı bakış açısına göre hareket ederek getiri elde etmek kuşkusuz mümkündür. Bu çerçevede uzun vadeli hareket edenler olduğu kadar spekülatif beklentilerle kazanç elde etmek isteyenler ya da sadece kısa süreli piyasadaki dalgalanmalardan istifade ederek getiri sağlamak isteyenler de olabilecektir. Konjonktüre göre her yöntemin yeri geldiğinde getiri sağlama potansiyeli vardır. Bu noktada uzun vadede gelir ve kârını düzenli şekilde büyüten firmaların takip edilmesinin düşük riskle kazanç elde etmek için yerinde bir yaklaşım olacağını hatırlatmak isteriz. Neticede bir şirket küçülen ya da zarar eden bir yapıya sahip olduğu halde dönemsel ilgiye bağlı olarak fiyatının yükselmesi her zaman için mümkündür ve borsada sıklıkla da rastlanılmaktadır. Bu yılın ilk yarısında benzer hareketlerin daha yayın şekilde yaşandığı gözlendi. Borsadaki büyük ve hacimli firmalardan ziyade BIST 100 dışındaki küçük ve sığ hisselere yapılan girişlerle ciddi yükselişler gözlendi. Bu anlamıyla sadece Alyağ hissesinde değil birçok değişik hissede benzer yükselişler yaşandı. Ancak bu çıkışlar söz konusu firmaların riskli yapısını ortadan kaldırmıyor. Alyağ için de aynı risk devam ediyor. Hissenin fiyatı geçtiğimiz mart ayında en düşük 44 kuruşu görürken mayıs ayında 1,94 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 1,19 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin 2020 altı aylık bilançosu incelendiğinde oluşan kârın satış gelirlerinden kaynaklanmadığı görülecektir. Diğer faaliyet giderlerindeki düşüş dönem sonu kârının artmasında etkili oldu. Firma 2019 faaliyet döneminde de satış gelirindeki kayda değer azalışa rağmen düşen diğer faaliyet gideri ile kâra geçmişti. Bu yıl da benzer bir durumun yaşanması muhtemel. Giderlerin kontrol altına alması önemli bir gelişme olmakla birlikte asıl önemli olanın gelir üretebilmek olduğu unutulmamalı. Güçlü ve istikrarlı büyüme ancak gelir ve kârın birlikte artmasıyla mümkün olabilecektir.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI