SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Altınyağ Kombinaları’nı varlık satışının anlamı nedir? Bu varlık satışından gelen para Altınyağ’ın borçlarını ödemek için mi kullanıyor? Yani Altınyağ’a gelir mi kaydediliyor? Gönderen : Caner 30.10.2019, 15:44

Bir şirketin sahibi olduğu varlığı satması her ne kadar kasasına nakit girişi sağlasa da bunun karşılığında eldeki varlığın gittiğini de göz ardı etmemeli. Sahip olunan tesis ya da makinalar neticede ilgili şirkete gelir sağlayıp kâr etmesine olanak tanıyan araçlardır. Bu araçlardan mahrum kalınması ise uzun vadede şirketin gelir ve kârını olumsuz yönde etkilemesi beklenmeli. Yatırımcılar işlemde bulunurken bu tür gelişmeleri yakından takip etmelerinde yarar vardır. Altınyağ da bu bakış açısı ile değerlendirilmek gerekiyor. Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise var olan sıkıntının devam ettiği gözlemekte. Mali yapıdaki belirsizlik hissenin Yakın İzleme Pazarında işlem görmesine yol açıyor. Son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda diğer faaliyetlerden elde ettiği gelirle kâra geçmiş olsa da önceki yıllarda sürekli zarar eden bir durum söz konusu. Varlık satışından kaynaklı bir gelir olsa da asıl önemli olan esas faaliyetlerden elde edilecek kârdır. Sıkıntılı mali yapıdan kaynaklı olarak nominal değerinin altında işlem gören hissede, pozisyon almak gereksiz bir risk üstlenmesi anlamına gelmektedir. Kâr eden ve bu kârı büyütebilen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI