SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂRDAKİ ARTIŞ HİSSEYE YARADI-
SORU : Çimentaş’ın fiyat kazan oranı nedir? Fiyat kazanç oranı hangi verilerle hesaplanır? Bazen aynı şirket hakkında farklı f/kâr oranları oluyor. Sebebi nedir? Gönderen : Mahmut Furkan 04.09.2023, 17:49

İstatistikte verilerin farklı şekillerde kullanılmasının anlaşılır bir yanı vardır. Sonuçta değerlendirmede bulunan her uzman kendi bakış açısını ortaya koyarak farklı yaklaşım tarzları geliştirmesi olağan bir durumdur. Bunlar içerisinde farklı analiz ve yöntemler arasında hangi bakış açısının hedefe daha fazla yakınlaştıracağına karar verecek olansa kurun kendisidir. Fiyat kazanç oranının hesaplanması da bu farklı bakış açılarından birisidir. Şirketin yıl sonu bilançoları ile fiyat kazanç hesaplamasında anlaşmazlık gözlenmese de ara dönemlere ilişkin uzmanların farklı yaklaşımları olabilmekte. Kimi ilgili bilanço dönemini alırken kimi son dört çeyrek dönem kârın ortalamasını alarak hesaplamaya gitmekte. İleriye dönük daha isabetli bir yaklaşım sunabilmesi açısından son dört çeyrek dönemin ortalaması ile göstergelerin hesaplanmasını uygun bulanlardanız. Burada yaptığımız değerlendirmelerde de ara dönemlerde yıllıklandırılmış verileri kullanıyoruz. Bu itibarla son kapanış fiyatına göre Çimentaş’ın fiyat kazanç oranını 14,10 olarak hesaplamaktayız. Bu oran sektör ortalaması olan 19,25’in gerisinde kalıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde özellikle son bir ayda hızlı bir çıkış gerçekleştirerek yüzde 142 oranında artırdığını gözlemekteyiz. 3 Ağustos günü şirket mali tablolarını açıklarken hisseye yönelik artan ilgiyle birlikte fiyatı da yükseldi. Satışlarını yüzde 82 oranında büyüten Çimentaş’ın dönem sonu kârındaki artış ise yüzde 93. Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda bulunan şirketin mali verilerindeki olumlu seyir yatırımcılar tarafından satın alınmış görünüyor.

CIMENTAS CMENT

Alış0,00

Satış528,50

Gün İçi En Düşük499,25

Gün İçi En Yüksek524,50

PD/DD6,06

FK52,23

Fiyat528,50

Değişim5,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI