SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFAALİYET DIŞI GİDERLER KÂRI BASKILIYOR-
SORU : Datagate Bilgisayar hissesinde düşüş başladı. Bu devam eder mi? Yakın vadede çıkışa geçebilir mi? Gönderen : Cüneyt Kaplan28.08.2023, 16:53

Kısa zaman aralıklarında hisse senetlerinde çıkışlar kadar düşüşlerin olmasını olağan bir durumdur. Sonuçta gelişmelere bağlı olarak hissedeki alıcı satıcı dengesi sürekli olarak değişir ve neticesinde hissenin fiyatı aşağı ya da yukarı yönlü harekette bulunur. Asıl önemli olansa hissenin uzun vadede nasıl bir seyir izlediğidir. Borsaya 2006 yılında gelen Datagate Bilgisayar, özellikle 2014’ten itibaren daha güçlü bir performans sergiledi. 2014 yılı öncesi yatay ya da düşen bir eğilim öne çıkarken sonrasında yukarı yönelim daha belirgin şekilde kendisini gösterdi. Bununla birlikte gerçekleşen performansı yeterli görmek zor. Zira hissenin fiyatı Ocak 2018’de en yüksek 17,21 TL’ye kadar çıkarken şimdilerde 26,86 TL seviyelerinde bulunuyor. Arada geçen yaklaşık 5,5 yıl nazara alındığında yatırımcısının memnun olma ihtimalinin düşük olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şüphesiz bunda şirketin güçlü bir kârlılığa sahip olamamasının etkisi bulunuyor. Son beş yılda düşük bir seyirle kâr artışı yaşanırken geçtiğimiz yıl kârı geriledi. Bu yılın ilk yarısında da kârdaki düşüş devam etti. Şirket 2023’ün altı aylık döneminde hasılatını yüzde 63,38 oranında artırmasına rağmen dönem sonu kârı yüzde 80,6 oranında gerileyerek 5,5 milyon TL’ye indi. Kârın gerilemesinde esas faaliyet dışı giderler ile finansman giderlerindeki artış etkili oldu. Şirketin uzun vadede güçlü bir kârlılık yakalayamaması hissenin istikrarlı şekilde güçlü bir çıkış gerçekleştirememesinde etkili olduğu görülüyor.

DATAGATE BILGISAYAR DGATE

Alış0,00

Satış46,56

Gün İçi En Düşük46,52

Gün İçi En Yüksek48,34

PD/DD6,96

FK126,57

Fiyat46,56

Değişim-3,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI