SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜZENLİ TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : İndeks Bilgisayar hissesinin ana trendi yukarı doğru daha ne kadar yol alır? Firmanın geleceğini nasıl değerlendirmektesiniz? Gönderen : Mehmet21.06.2022, 21:26

İndeks Bilgisayar son iki yılda kârını büyüttü. Açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosunda da gelir ve kârdaki artış korundu. Bu durum 2022 yıl sonunda da büyüme ivmesinin devam edeceği yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Gelir ve kârdaki büyüme hissenin fiyatını destekleyen en önemli etken. Bir şirket eğer kârını büyütebiliyorsa hissenin fiyatının artması için güçlü bir nedenin de var olduğu anlamına gelecektir. İndeks Bilgisayar için de benzer durum söz konusu. Şirketin mali yapısındaki olumlu seyir hissenin fiyatında geçen iki yıllık süre zarfında kayda değer bir artışın yaşanmasında belirleyici oldu. Fiyatı, Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 1,25 TL’yi test ederken Mayıs 2022’de yine düzeltilmiş verilerle en yüksek 9,55 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 8,20 TL seviyelerinde bulunuyor. Halihazırda teknik olarak uzun vadede yükselen kanal içindeki hareketini sürdürüyor. Kârın devam etmesi çıkışın da sürmesi için uyun zemini sağlasa da kârı realize etmek isteyenlerin satışlarına bağlı olarak fiyatta geri çekilmeler gündeme gelebilecektir. Düzenli nakit temettü ödeyen firmalar arasında yer alan şirket, son olarak geçtiğimiz mayıs ayında yüzde 53,57 oranında hissedarına kâr payı verdi.

INDEKS BILGISAYAR INDES

Alış0,00

Satış9,30

Gün İçi En Düşük9,32

Gün İçi En Yüksek9,68

PD/DD1,18

FK2,74

Fiyat9,30

Değişim-1,48%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI