SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDENİZLİ ÇİMENTO’YU BÜNYESİNE KATACAK-
SORU : Oyak Çimento’nun çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hissenin gelecekteki performansı hakkındaki düşünceniz nedir? Gönderen : Muhammet Şimşek17.08.2023, 18:24

Uzun vadede büyüme performansını koruyan şirketlerden biri olan Oyak Çimento, özellikle 1,5 yılı aşkın zamandır ciddi bir değer artışı gerçekleştirdi. Hissenin fiyatı Aralık 2021’de en düşük 6,58 TL seviyesinde bulunurken sonrasında arada düzeltmeler olmakla birlikte çıkışını koruyan bir ivmeyle yükseldi. Şimdilerde de 65,10 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan yaklaşık 1,5 yılda fiyatını yüzde 889 oranında artırdı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Oyak Denizli Çimento ile birleşecek olmasıyla ilgili. 14 Temmuz 2023 günü yaptığı açıklamada Denizli Çimento’yu bünyesine katacağını duyurdu. Şirket birleşmeye gerekçe olarak ileriye dönük stratejik hedefleri doğrultusunda sağlanacak sinerjiye dikkat çekiyor. Bu çerçevede Denizli Çimento’un Oyak Çimento’nun bünyesinde birleşilmesi gayesiyle görüşmelere başlandığını dile getirdi. Son beş yılda kârını sürekli büyüten firmanın açıkladığı altı aylık mali verilere göre kârdaki artış sürüyor. Firmanın aynı ivmeyi koruması beklenirken yıl sonunda da kâr artışını devam ettirmesi sürpriz olmayacaktır. İstikrarlı büyümesini sürdüren şirketin mali verileri hissenin fiyatını destekliyor.

OYAK CIMENTO OYAKC

Alış0,00

Satış61,60

Gün İçi En Düşük61,30

Gün İçi En Yüksek62,95

PD/DD2,68

FK8,79

Fiyat61,60

Değişim-0,56%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI