SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDALGALI KÂRLILIK MESAFELİ DURUŞA SEBEP OLUYOR-
SORU : Frigo kâr ettiği halde niye istenen çıkışı gerçekleştiremiyor? Bu hissede eksik olan nedir? Gönderen : Ali Balcı22.02.2024, 21:07

Firmaların kâr etmesi istenen bir durumdur. Neticede şirket kâr ettiği ölçüde bunu hissedarı ile paylaşarak yatırımcının yatırımda bulunma amacını anlamlandırmış olur. Öte yandan temettü ödenmemesi halinde oluşan nakdin yatırıma dönüştürülerek şirketin değerlenmesi de mümkündür. Bu da özü itibariyle hissenin fiyatının artması anlamına gelir ki dolaylı olarak hissedarın portföyü yine artmış olur. Böylesi bir ihtimalde yatırımcı nakit temettü almasa da mevcut durumdan memnun kalacaktır. Bununla birlikte şirketin elde ettiği kârın düzenli olarak büyümesi yatırımcısının asıl istediğidir. Zayıf bir kârlılık arzu edilen bir sonuç değildir. Aynı şekilde inişli çıkışlı bir kârlığın da yatırımcısını memnun etme koşulu bulunmamaktadır. Frigo Pak, son iki yılda inişli çıkışlı bir kârlılık sergiledi. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de hasılattaki artışa rağmen dönem sonu kârı geriledi. Kârın düşmesinde maliyet ve gider kalemindeki artış etkili oldu. 2023’ün son çeyreğinde farklı bir gelişme olmaması halinde şirketin yıl sonunda da düşen bir kârlılık sergilemesi mümkün olacak. Kârdaki bu dalgalı seyir ister istemez yatırımcının hisseye yönelik temkinli kalmasına yol açıyor. Hissenin fiyatı ise son iki ayda gerçekleştirdiği performansa rağmen Aralık 2022’deki 10,97 TL’nin üzerine çıkma başarısını gösteremedi. Hisse son işlem gününde kapanışını 9,16 TL’den kapattı.

FRIGO PAK GIDA FRIGO

Alış0,00

Satış8,04

Gün İçi En Düşük7,86

Gün İçi En Yüksek8,04

PD/DD2,96

FK19,61

Fiyat8,04

Değişim1,64%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI