SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDAĞITIM MERKEZİNİ SATTI -
SORU : Migros sanki bu seviyelerde çok fazla oyalandı. Hisseye ilişkin beklentiniz nedir? Gönderen : İsmail Aydın24.04.2023, 17:42

Uzun vadede hisselerin performansını belirleyen ana unsur şirketin finansal yapısıdır. Güçlü mali performans hissenin fiyatını yukarı yönlü destekler. Kimi zaman hissenin fiyatı mali performansla uyumlu bir seyir izlemeyebilir. Ancak böylesi durumlarda dahi makas açılsa dahi bir süre sonra aralığın kapandığı görülecektir. Bununla birlikte borsa gibi bir ortamda yakalanan ahengin kalıcı olmayacağı ve bir süre sonra alıcı ile satıcı arasındaki dengeye bağlı olarak fiyatlarda gel git yaşanmasının kaçınılmaz olduğu göz ardı edilmemeli. Migros geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar ederken son iki yılda artan bir kârlılık söz konusu. Son olarak 2022 faaliyet döneminde kârını yüzde 619 oranında artırarak 2,6 milyon TL’ye yükseltti. Hissenin fiyatının da mali performansla uyumlu şekilde hareket ettiği gözleniyor. Ağırlıklı olarak yatayda dalgalı bir seyir izleyen hisse, Ekim 2021’de en düşük 30,94 TL’ye kadar indikten sonra yukarı eğimle hareket etti. Şimdilerde de 183,30 TL seviyelerinde bulunuyor. Mali yapıdaki güçlü performans hissenin çıkışını destekliyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştirdiği taşınmaz satışı. 12 Nisan günü yaptığı açıklamada İstanbul Bayrampaşa’da üzerinde Bayrampaşa Dağıtım Merkezi’nin bulunduğu taşınmazı KDV hariç 706.505.000 TL’ye sattığını duyurdu. Öte yandan Rekabet Kurulu tarafından Migros ile diğer büyük perakende firmalarına verilen idari para cezasına karşı İdare mahkemesinde açılan iptal davası reddedildi. Şirket aleyhine olan bu kararın kaldırılması için Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf başvurusunda bulunacağını duyurdu.

MIGROS TICARET MGROS

Alış0,00

Satış443,50

Gün İçi En Düşük441,00

Gün İçi En Yüksek449,75

PD/DD2,23

FK9,10

Fiyat443,50

Değişim0,45%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI