SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıCİRODAKİ ARTIŞ HİSSEYİ DESTEKLİYOR-
SORU : Migros hissesi aldım ama düşüyor. Hissenin düşüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Gönderen : Barış Bıçak13.12.2022, 18:37

Kısa zaman aralıklarında piyasadaki genel seyre bağlı hisselerde dalgalanmaların olması olağan bir durumdur. Bu çerçevede şirketlerin mali yapılarından bağımsız olarak iniş ve çıkışlar yaşanabilir. Yatırımcılar alım yaparken kısa zaman aralıklarındaki iniş ve çıkışlardan fazla etkilenmemeleri gerekir. Asıl önemlisi firmanın mali performansıdır. Eğer güçlü bir gelir ve kârlılığa sahip ve bu kârlılığını düzenli olarak büyütebiliyorsa yaşanan düşüşlerin de kısa süreli kalması yüksek ihtimaldir. Öte yandan firma zarar eden bir yapıya sahipse bu taktirde de kısa sürede çıkış olsa dahi uzun vadede ciddi bir sorun yaşanma ihtimali ağırlık bulacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak Migros’un mali yapısı nazara alındığında zarar üreten yapının geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde kâra döndüğü görülmekte. Şirketin kâra dönmesinde finansman giderlerini kontrol altına almasının etkisi gözleniyor. Son açıklanan 2022 dokuz aylık mali dönemde de kârda artış devam etti. Cirodaki artış şirketin dönem sonu kârını büyütmede etkili oldu. Dönem kârının artan satışlardan kaynaklanması ileriye dönük hisseye talebi destekleyecek önemli bir ayrıntı. Yılın son çeyreğinde kayda değer bir olumsuzluk yaşanmaması yıl sonunda da kârın büyüme olasılığını güçlendiriyor. Şubat 2022’de en düşük 35 TL’ye kadar inen fiyat geçtiğimiz kasım ayında 147,10 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 145 TL seviyelerinde işlem görüyor. Gerek piyasalardaki olumlu seyir gerekse mali tablolardaki yüksek performans hissenin fiyatını destekliyor.

MIGROS TICARET MGROS

Alış0,00

Satış443,50

Gün İçi En Düşük441,00

Gün İçi En Yüksek449,75

PD/DD2,23

FK9,10

Fiyat443,50

Değişim0,45%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI