SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜKYALI PROJESİ GELİRLERİNİ ARTIRDI-
SORU : Özak Gayrimenkul’ün bedelsize gitme durumunun olup olmadığını öğrenebilir miyim? Gönderen : Ömer Göksu03.01.2021, 18:24

Kâr eden firmalar elde ettikleri tutarı ortaklarına temettü şeklinde dağıtmaları hissedarların genel beklentisidir. Bununla birlikte firmalar elde ettikleri kârı yedek akçeye aktardıkları gibi mali yapıyı güçlendirmek gayesiyle bedelsiz sermaye artırımında da kullanılabilmektedir. Şirketlerin yaptığı temettü ya da bedelsiz sermaye artırım açıklamalarıyla birlikte hissede fiyat hareketlenmesi bu gibi kararların yatırımcılar nezdinde olumlu karşılandığını göstermekte. Hatta şimdilerde çoğunlukla bedelli sermaye artırım kararlarının da hissede çıkışa yol açtığı gözlenmekte. Bununla birlikte bedelli sermaye artırımında elde edilecek fonun yatırımlara mı yoksa borç ödemesine mi gideceği önemlidir. Yatırıma gitmeyecek bir nakit girişi şirketin mali yapısını olumlu yönde etkilese de gelir ve kârlılığını büyütmesi noktasında oldukça sınırlı kalacaktır. Tüm bunlar dışında Özak GMYO, 2019 ve 2015 yıllarında bedelsiz, 2013 yılında da nakit temettü ödemesinde bulundu. Firma özellikle yüksek kâr elde ettiği yıllarda bedelsiz ya da temettü kararları ile hissedarlarını mutlu etmekte. Son açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda da karda artış devam ediyor. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda artışın sürdüğü gözlenecektir. Bu da 2021 yılı içinde bedelsiz ya da nakit temettü dağıtma ihtimalini güçlendiriyor. Açıklamalar takip edildiğinde şirketin artan gelirinde Büyükyalı Projesinde gerçekleştirilen satışların etkili olduğu anlaşılıyor.

OZAK GMYO OZKGY

Alış0,00

Satış8,54

Gün İçi En Düşük8,40

Gün İçi En Yüksek8,61

PD/DD0,24

FK0,69

Fiyat8,54

Değişim-3,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI