SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAKTAN DESTEK GELİR BEKLENTİSİYLE ALIM YAPILMAZ -
SORU : Garfa gibi bir senedin 19’lar gibi tarihi zirvesini gördükten sonrasında düşmesini niye yönetim engellemedi. Arkasında Garanti var diye güvendik, yatırım yaptık. Neden yatırımcısını mağdur ediyorlar? Gönderen : Mustafa Ayaz07.04.2022, 16:13

Yatırımcıların akılda tutmaları gereken bir husus varsa o da şirketlerin ana bakış açısının gelir ve kâr elde etmek olduğudur. Esasen şirket büyüdüğü ölçüde hissenin fiyatı da artacaktır. Bazı zamanlar hisseni fiyatı mali performansın gerisinde kalabilir. Bazı dönemlerde de yüksek beklentiyle önden gitmesi de mümkündür. Bununla birlikte uzun vadede mali performans ile hisse fiyatı arasında belli bir ahenk olacaktır. Hisselerle ilgili alım yaparken yatırımcının asıl referans alması gereken husus büyük ortağın hisseyi destekleyeceği yönündeki beklenti olmamalı. Kuşkusuz zaman zaman piyasalardaki dalgalanmalara karşı fiyat istikrarını sağlama amaçlı şirketler alım yönlü işlemlerde bulunabilmekte. Fiyatın ucuz kaldığı noktada da firma geri alım yapabilir. Ancak zirvesine çıktığı bir noktada firmadan kendi hissesinden alım yapmasını beklemek doğru olmayacaktır. Kuşkusuz firma hissenin fiyatını makul görüyorsa bu halde dahi geri alım yapabilir. Yatırımcının da zirve seviyelerinde yaptığı alımlarda ana dayanağının fiyatın uygun olduğu yönündeki değerlendirme olmalıdır. Şirketin destek olacağı beklentisiyle gerçekleştirilecek alımlar, kârdan çok zarar olasılığını öne çıkaracaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak yatırımcıların Ocak 2019’da 1,83 TL’ye kadar inen fiyatın Aralık 2021’de 19,04 TL’ye kadar çıktığını not etmesinde yarar var. Hisse halihazırda 12,63 TL seviyelerinde işlem görüyor. Firmanın 2021 faaliyet döneminde kârını artırması ise göstergelerinin makul seviyelerde bulunmasına olanak veriyor. Şirket oluşan kârı ortaklara dağıtmayarak bünyede tutacak.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

GARANTI FAKTORING GARFA

Alış0,00

Satış183,40

Gün İçi En Düşük182,90

Gün İçi En Yüksek195,40

PD/DD8,41

FK13,95

Fiyat183,40

Değişim-5,71%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI