SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Dobur hissesinde yine yükseliş hareketi var. Fakat daha önce de böyle çıktığı halde devamı gelmedi. Acaba bu defa yükselir mi? Sizce çıkarsa nereye kadar gider? Gönderen : Ali Şahin06.06.2019, 23:53

Doğan Burda arada yukarı yönlü sert hareketlerde bulunsa da uzun süredir istikrarlı bir çıkış sergileme noktasında zayıf kalıyor. Gerçekleşen ataklar bir süre sonra yerini satışlarla birlikte düşüşe bırakıyor. Son olarak mayıs ayının son günlerinde gerçekleşen atakla 3,50 TL’ye kadar yükselen hissenin devamını getirme ihtimali zayıf görünmekte. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine satış baskısının ağırlığını hissettirmesi şaşırmamalı. Halihazırda hissenin aşağı yönlü eğiliminde bir değişim bulunmuyor. Mevcut aşağı trendi değiştirecek önemli bir işaret ya da gelişme görülmüyor. Bu durum aradaki çıkışlara rağmen hissedeki düşüşün devam etme olasılığının hiç de düşük olmadığı anlamına geliyor. Bunda zayıf mali yapıda herhangi bir gelişme olmamasının etkisi göz ardı edilmemeli. Şirketin gelirini artıramaması en büyük sıkıntı kaynağı. Son beş yılda gelirini artıramadığı gibi aksine düşürdü. Bu da kârlılık yapısını olumsuz yönde etkiliyor. Son üç yılın ilk ikisinde zarar eden firma, geçtiğimiz yıl düşük de olsa kâr açıklayabildi. Ancak bunu yeterli görmek mümkün değil. Son açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda ise bir önceki yılın aynı dönemine göre hem geliri hem de kârı düştü. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da gelir ve kârdaki düşüşün sürdüğünü gözlemleyeceğiz. Firmanın istikrarlı bir kârlılığı gerçekleştireceğine dair güçlü bir işaret verememesi hissenin düzenli şekilde çıkabilme ihtimalini ortadan kaldırıyor.

DOGAN BURDA DOBUR

Alış0,00

Satış174,40

Gün İçi En Düşük157,20

Gün İçi En Yüksek178,00

PD/DD132,63

FK0,00

Fiyat174,40

Değişim7,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI