SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBELİRSİZLİKLER TEMETTÜYE ENGEL-
SORU : Türk Telekom hissesi düşmeye devam ediyor, Yatırımcıların bilmediği ne var? Gönderen : Barış Yalçın28.02.2023, 18:19

Hisse senetlerinin çıkışı kadar düşüşünü de olağan görmeli. Neticede olağan dışı bir durum söz konusu değilse bir hisse senedinin sürekli çıkması ya da düşmesi beklenmemeli. Çıkışlarda, yeterli seviyeye geldiğini düşünenler kâr satışına yönelirken; düşüşlerde, uygun seviyeye geldiğine kanaat getirenler alım yönlü işlemlerde bulunurlar. Türk Telekom, Temmuz 2022’den başlayarak yükselişe geçti. Hissenin fiyatı 5 Temmuz 2022 günü en düşük 8,43 TL’yi test ederken sonrasında piyasada gözlenen genel çıkışla birlikte hareketlendi. 3 Ocak 2023 günü en yüksek 27,72 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarıyla birlikte aşağıya kayarken şimdilerde 18 TL seviyelerinde bulunuyor. Zirvesinde alanlar için ciddi bir kayıp söz konusu olmakla birlikte temmuzda alanlar için hala ciddi bir kazanç söz konusu. Hissenin tekrar toparlanabilmesi için kâr satışlarının durulması önemli. Şirket 2022 yıl sonunda kârını yüzde 28 oranında düşürdü. Bu zayıf performans hissede kâr satışlarının yaşanmasında önemli bir etken olarak görülmeli. Öte yandan kâr payı ödemesi yapmayacağını açıklaması da satışlarda etkili olan bir diğer faktör. Nakit temettü ödememesine gerekçe olarak yurt içi ve yurt dışı makro belirsizlikleri gösterdi. Şirket olası likidite ve yatırım ihtiyaçlarını karşılamada riski minimize etmek istiyor.

TURK TELEKOM TTKOM

Alış0,00

Satış40,22

Gün İçi En Düşük38,90

Gün İçi En Yüksek40,42

PD/DD1,43

FK8,57

Fiyat40,22

Değişim0,85%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI