SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİYİ DÖVİZDE TUTACAK-
SORU : Aksu Enerji neden temettü vermiyor? Biz de neticede şirketin ortağı değil miyiz? Borsada alan bizlere de kar payı verilmesi normal değil mi? Gönderen : Mehmet Çevik22.12.2020, 16:41

Bir şirketin ortaklarına temettü ödemesinde bulunabilmesi için öncelikle kâr edebilmesi şarttır. Eğer ortada bir kârlılık yoksa dağıtılacak temettü de söz konusu olmayacaktır. Bu çerçevede Aksu Enerji incelendiğinde firmanın düzenli bir kârlılığa sahip olmadığı gözlenecektir. Şirket her ne kadar geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde kâr açıklasa da önceki üç yılda zarar etti. Son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda da yine zarar gözleniyor. Önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 4,3 milyon TL seviyesinde. Firma en son 2011 yılında temettü ödemesinde bulunmuştu. Veriler şirketin mali yönden güçlü bir yapıya sahip olmadığı yönünde sinyaller üretmekte. Son bilançosuna göre özvarlıklarının, sermayesinin altında bulunması da bu tespiti destekliyor. Şirket yönetimi 3 Aralık 2020 günü aldığı kararla 16,5 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 100 artırarak 33 milyon TL’ye yükseltecek. Elde edilen fonu banka hesabında TL veya döviz hesabında tutacağını belirtti. Elde edilecek fon ise vadesi gelen leasing borçlarının ödemesi ile işletme sermayesinde kullanılacağı belirtildi.

AKSU ENERJI AKSUE

Alış0,00

Satış15,23

Gün İçi En Düşük14,82

Gün İçi En Yüksek15,63

PD/DD1,27

FK7,88

Fiyat15,23

Değişim-0,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI