SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıARTAN GELİRLE KÂRI BÜYÜDÜ-
SORU : Etiler Gıda ile ilgili gelişmeler olumlu olduğu halde neden çıkmıyor? Yoksa alım için fabrikanın faaliyete geçmesini mi beklemeliyiz? Gönderen : İsmet Şen 07.10.2022, 01:27

Etiler Gıda, 2012 yılında halka arz olduktan sonra oldukça dalgalı bir seyirle günümüze kadar geldi. Hisse, geride kalan 10 yılda gerçekleştirdiği yukarı yönlü sert dalgalanmaların ardından yine aynı sertlikle geri çekilmelerde bulundu. Son olarak Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle 66 kuruşa kadar indi ve buradan gelen hareketle birlikte Mayıs 2022’de 10,90 TL’ye kadar çıktı. Geride kalan son iki yılı aşan zaman diliminde yüksek bir performans göstermiş olsa da bu süre zarfında da oldukça sert iniş ve çıkışlar gerçekleştirdi. Fiyat dalgalanmaları nazara alındığında hissenin oldukça spekülatif bir yapıya sahip olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Halihazırda 7,19 TL seviyelerinde işlem gören hissenin tekrar yeni zirvesine yönelebilmesi alıcıların göstereceği ilgi ile yakından alakalı olacaktır. Halihazırda Ana Pazar’da işlem gören hissenin sermayesinin yüzde 60’ı takas saklamada bulunuyor. Borsada işlem gören hisselerin yüzde 58’i beş aracı kurumun saklamasında bulunuyor. 2022’nin ilk günü bu oran yüzde 45,4 seviyesinde bulunuyordu. Geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar üreten şirket, son iki yılda kârlı bir yapıya kavuştu. Geçtiğimiz yıl gelirdeki artışla birlikte esas faaliyetlerinden kâra dönmesi yatırımcı için önemli bir nokta. Açıklanan 2022 altı aylık mali tablolarda da gelirlerdeki artışın artan ivmeyle devam etmesi kârın yüzde 788 oranında büyümesinde etkili oldu. Şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kârını güçlendirmesi uzun vadede hisseye ilginin canlı kalmasına olanak vermeye uygun bir zemin oluşturmakta.

ETILER GIDA ETILR

Alış0,00

Satış23,32

Gün İçi En Düşük21,26

Gün İçi En Yüksek23,42

PD/DD7,77

FK19,23

Fiyat23,32

Değişim9,28%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI