SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıORTAKLARDAN YÜZDE 223 FON TOPLADI-
SORU : Etiler Gıda’nın finansal durumu nedir ve yükselişe geçebilir mi? Gelecekle ilgili projeleri nedir? İstikrarlı bir firma mıdır? Gönderen : Vecide21.10.2020, 22:04

Etiler Gıda, geçtiğimiz mart ayından bu yana yükselen bir seyir izliyor. Ancak bu çıkışın daha ziyade BIST 100 Endeksi dışındaki hisselerde yaşanan hareketlilikle alakalı olduğu unutulmamalı. Hisse, 17 Mart 2020 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 65 kuruşu test ederken şimdilerde 3,79 TL’den işlem görüyor. Geçen süre zarfında 4,03 TL’ye kadar çıksa da fiyat artışını destekleyen bir mali yapının olmadığı unutulmamalı. Kayda değer bir geliri olmaması ileriye dönük uzun vadeli beklentiye girilmesinin önündeki en büyük engel olmakta. Son üç yılda sürekli zarar açıklayan şirket, 2020 altı aylık bilançosunda da zarara devam etti. Önemli bir değişiklik olmaması halinde yıl sonunda da aynı performans öne çıkacaktır. Oluşan zarar nedeniyle özsermayesi zayıf. Uzun vadede güçlü bir çıkış için istikrarlı şekilde büyüyen kârlılık yakalayabilmesi şart. Göstergelerse bu noktada beklentiye girilmesi için bir neden olmadığı yönünde sinyaller üretiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket, mali yapısını güçlendirmek gayesiyle yüzde 223,82 oranında bedelli sermaye artırımına gitti. Rüçhan hakkı 12 Ekim 2020 günü son bulurken 12,4 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi 40 milyon TL’ye yükseldi. Elde edilen fonla bir yandan mali yapısını düzeltirken diğer taraftan yeni şube açılması hedeflendiği belirtildi. Söz konusu beklentiyle hissede bir hareketlilik gündeme gelse de uzun vadeli çıkış için daha fazlasına ihtiyaç olduğu unutulmamalı. Şirketin düzenli ve istikrarlı şekilde kârını artırması şart.

ETILER GIDA ETILR

Alış0,00

Satış15,80

Gün İçi En Düşük15,46

Gün İçi En Yüksek15,82

PD/DD5,26

FK13,03

Fiyat15,80

Değişim1,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI