SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıARSASINI GEÇEN YIL SATTI-
SORU : Arsalar geçen sene iyi değerlendi. Milpa’nın Pendik’teki arsasının ne kadar değerlendiğini öğrenebilir miyim? Gönderen : Tamer Cangöz20.02.2023, 17:08

Arsaların genel olarak değerlenmesi özellikle inşaat alanında faaliyet yürüten firmaların ya da gayrimenkul yatırım ortaklıkların portföylerinin değerlenmesine olanak verebilmektedir. Ayrıca çoğu firmanın mülkiyetinde alış maliyeti ile kalan ya da uzun süre değeri güncellenmeyen taşınmazlar da olabilmekte. Bu itibarla taşınmazlardaki değer artışı birçok firmayı benzer şekilde etkileyebilmekte. Ancak taşınmazların değerindeki bu artışların doğrudan hissenin fiyatına yansımasını beklemek her zaman için doğru değildir. Arsa değerlerinin artması hissenin fiyatını etkileyebilecek bir faktör olsa da diğer faktörleri de göz önünde bulundurarak hareket etmeli. Bu genel bilgiden ayrı olarak Milpa’nın Pendik’te sahibi olduğu büyük ölçekteki arazisini geçtiğimiz yıl sattığını hatırlatmak gerekiyor. Şirket Eylül 2022’de Pendik, Kurtdoğmuş köyündeki çiftlik arazisi niteliğindeki 2.093.940 metrekare büyüklüğündeki araziyi yaklaşık 100 milyon dolara sattı. Bedelin bir kısmı tahsil edilirken 58,6 milyon dolar tutarındaki kısmının en geç 17 Aralık 2024 tarihinde tahsil edileceği ifade edildi. Söz konusu satış önemli nitelikte bir işlem olması sebebiyle ortaklara 6-19 Ekim 2022 tarihleri arasında hisse başına 5,89 TL’den ayrılma hakkı tanındı. Ayrılma hakkının tanındığı tarihlerde hissenin işlem fiyatının daha yüksek olması sebebi ile bu hakkı kullanan olmadı. Halihazırda hissenin fiyatı 9,25 TL’den işlem görüyor. Hissenin uzun vadede istikrarlı şekilde yükselebilmesi için şirketin büyüyen bir yapıya sahip olabildiğini görmek önemli.

MILPA MIPAZ

Alış0,00

Satış94,80

Gün İçi En Düşük94,00

Gün İçi En Yüksek97,30

PD/DD11,47

FK0,00

Fiyat94,80

Değişim-2,57%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI