SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıALTI AYDIR BİR YUKARI BİR AŞAĞI-
SORU : Trabzon Liman hakkında bilgi verebilir misiniz? Kısa vadede ne getirir? Kaç liraları görür? Gönderen : Sevda08.03.2022, 20:09

Global ölçekte her gün yeni gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Pandeminin derin etkilerinin geride kaldığı düşünüldüğü bir noktada Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gündeme geldi. Bu gelişme piyasalarda ciddi bir dalgalanmaya yol açarken sektör bazında değişkenlik göstermekle birlikte birçok hissede düşüşe yol açtı. Bu nedenledir ki borsada kısa vadeli beklentilerle yapılacak işlemler riski artırırken getiri olasılığından ziyade zarar ihtimalini öne çıkarmakta. Trabzon Liman hissesini takip ederken de kısa vadeli hedeflerden ziyade uzun vadeli perspektifle hareket edilmesinde yarar var. Hisse, Eylül 2020’den bu yana 25-40 TL fiyat aralığında gidip geldi. Şimdilerde ise 26,70 TL seviyelerinde işlem görüyor. Teknik olarak destek bölgesine yakın duruyor. Firma, son açıkladığı 2021 yıl sonu bilançosunda kârını yüzde 5,13 oranında artırdı. Oluşan kâr yeterli görmek zor. Daha kârlı bir yapıyı dönüşebilmesi önemli. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise işletmekte olduğu limanla alakalı bulunuyor. Geçtiğimiz şubat ayında limanın işletilmesine ilişkin ilave 19 yıl daha süre aldığını belirtirken sürenin Kasım 2052 yılına kadar uzatıldığı belirtildi.

TRABZON LIMAN TLMAN

Alış0,00

Satış128,50

Gün İçi En Düşük128,00

Gün İçi En Yüksek132,80

PD/DD5,84

FK11,71

Fiyat128,50

Değişim-2,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI