SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıALICILAR MESAFELİ DURUYOR-
SORU : Mipaz ile ilgili genel bir analizde bulunur musunuz? Süreçle ilgili ne düşünüyorsunuz? Gönderen : Hakan Aydın 15.11.2021, 16:33

Borsada farklı bakış açılarıyla getiri elde etmek olasılık dahilindedir. Kısa vadede piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı iniş ve çıkışlar yaşanırken uzun vadeli yönelimlerde şirketin mali yapısının belirleyici olduğunu not etmekte yarar var. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki bireysel yatırımcıların günübirlik hedeflerle hareket etmesi yerine uzun vadeli beklentilerle pozisyon alması riski minimize etmesi açısından doğru bakış açısı olarak görmekteyiz. Milpa son iki yılda zarardan kâra geçmesi açısından yatırımcısına umut ışığı vermiş görünüyor. Şirket önceki yıllarda zarar ederken son iki yılda kâr açıkladı. Son olarak kamuyla paylaşılan 2021 dokuz aylık bilançosunda zarar etse de önceki yıllarda da aynı dönemde zarar açıkladığı görülüyor. Bu itibarla yıl sonunda kâra geçme ihtimali korunuyor. Hissenin fiyatı ise geçtiğimiz yıl ciddi bir artış kaydetti. Mart 2020’de en düşük 1,63 TL’ye kadar gerilerken Şubat 2021’de 6,55 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen kâr satışlarının da etkisiyle hızla geriledi ve şimdilerde 3,83 TL seviyelerinde bulunuyor. Halihazırda satıcıların aktif pozisyonu sürüyor. Şirketle ilgili en önemli gündem konusu ise Pendik’te bulunan yatırım amaçlı taşınmazı ile ilgili. Firma, taşınmazın bulunduğu bölgeyle ilgili uygulama planı aleyhine açılan iptal davasının devam ettiğini belirtti.

MILPA MIPAZ

Alış0,00

Satış94,80

Gün İçi En Düşük94,00

Gün İçi En Yüksek97,30

PD/DD11,47

FK0,00

Fiyat94,80

Değişim-2,57%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI