SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıALICI İLGİSİ ZAYIF-
SORU : Vakıf Finansal Kiralama kısa zamanda yükseldi. Buradan almak mantıklı olur mu? Yükseliş trendi devam eder mi? Gönderen : Fikret Yılmaz01.01.2024, 20:04

Piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak hisse senetlerinde kısa sürede iniş ve çıkışlar yaşanır. Bu hareketlenmeler arz ve talebe bağlı beklenen bir durumdur. Kısa süreli işlemler yaparak getiri elde etmeye çalışan yatırımcılar söz konusu dalgalanmalardan istifade etmeye çalışır. Bu noktada söz konusu yaklaşım tarzını daha ziyade profesyonellerin benimsediğini hatırlatmak yerinde olacaktır. Bireysel yatırımcıların kısa vadeli hedefler yerine uzun vadeli beklentilerle hareket etmesi riski minimize edeceği gibi kazanç olasılığını da artıracaktır. Uzun vadede yönelimi belirleyen ana etken ise şirketin gelir ve kâr büyümesidir. Vakıf Finansal Kiralama, son üç yıldır kârını artıran bir yapıya sahip. Açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de kârdaki artış sürüyor. Firma kârını yüzde 292,72 oranında artırarak 1,1 milyar TL’ye çıkardı. Veriler bu yıl sonunda da kârdaki artışın devam edeceğini işaret ediyor. Ancak kârdaki artışa rağmen hissenin fiyatı 2021’deki zirvesinin gerisinde duruyor. Mart 2021’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 7,66 TL’ye kadar çıkan hisse, sonrasında bir daha aynı seviyeleri test edemedi. Eylül 2023’te en yüksek 6,96 TL’ye kadar çıksa da ardından gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde ise 4,28 TL seviyelerinde işlem görüyor. Fiyat kazanç oranı 3,19 olan hissenin göstergesi sektör ortalamasının altında seyrediyor. Hissenin tekrar yukarı yönlü bir eğilimde bulunabilmesi için satışları daha güçlü karşılayacak alıcı ilgisinin artması şart.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

VAKIF FIN. KIR. VAKFN

Alış0,00

Satış3,00

Gün İçi En Düşük2,95

Gün İçi En Yüksek3,26

PD/DD0,56

FK1,20

Fiyat3,00

Değişim-0,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI