SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELSİZ HAZİRAN YA DA TEMMUZDA -
SORU : Vakıf Finansal kiralama hissesi ne zaman bölünür? Hissede kalalım mi satalım mi? Daha ne kadar bekleyelim? Teşekkürler Gönderen : Ergun Ok14.01.2020, 20:21

Vakıf Finansal Kiralama temettü veren bir firma değil. Öte yandan arada yıl atlaması yapmakla birlikte düzenli şekilde bedelsiz sermaye artırımında bulunuyor. Son olarak Eylül 2019’da yüzde 25 bedelsiz sermaye artırımına giderek 140 milyon TL olan sermayesini 175 milyon TL’ye çıkardı. Sermaye artırımının tamamı 2018 yılı faaliyet kârından karşılandı. Firmanın son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda dönem sonu kârında yüzde 56 düşüş olmakla birlikte kârlı yapı varlığını sürdürüyor. Şirketin yıl sonunda da kârlılığını devam ettirmesi beklenmeli. Söz konusu durum önemli bir değişiklik olmaması halinde 2020 yılında da bedelsiz sermaye artırımına gitme ihtimalini hayli güçlendiriyor. Tüm bunlardan ayrı olarak firma son on yılda çoğunlukla haziran ya da temmuz aylarında sermaye artırımına gitti. Bu durum göz önüne alındığında 2020’de de sermaye artırımına gitmesi halinde bu iki aydan birisinde gerçekleştirmesi beklenmeli. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise geçtiğimiz ekim ayında 1,20 TL’yi test etiği bilahare geçtiğimiz aralık ayının ikinci yarısında en yüksek 2,90 TL’ye kadar çıktığı gözlenmekte. Sonrasında ise gelen satışlarla birlikte geriledi ve şimdilerde de 2,27 TL’den işlem görüyor. Son iki yılda kârı artan firmanın 2019 faaliyet döneminde düşen kârlılığına bağlı olarak satış baskısı ile karşılaşabileceği göz ardı edilmemeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

VAKIF FIN. KIR. VAKFN

Alış0,00

Satış3,08

Gün İçi En Düşük2,97

Gün İçi En Yüksek3,06

PD/DD0,65

FK1,28

Fiyat3,08

Değişim1,99%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI