SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası2,5 YIL ÖNCEKİ ZİRVESİNİN GERİSİNDE-
SORU : Uzun vadeli bir yatırım düşünüyorum. Kent Gıda sizce uzun vade için mantıklı bir hisse mi? Gönderen : Erdal Aydın09.05.2023, 21:53

Borsada kazanmak açısından uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi isabetli bir bakış açısıdır. Bununla birlikte düşük riskle kazanç ele edebilmek için farklı kriterlerin de göz önünde bulundurulması gerektiği unutulmamalı. Bu kriterler arasında aktif bir piyasanın varlığının da aranmasında yarar vardır. Zira hisse senedinin piyasasının aktif olması hızlı şekilde alınıp satılmasına olanak verecektir. Dar hacimli piyasada işlemin kendisi dahi fiyatı düşürüp ya da çıkarmaya sebep olabilecektir. Kent Gıda, Piyasa Öncesi İşlem Pazarı’nda yer alıyor ve sermayesinin yüzde 0,5’i borsada işlem görüyor. Bu anlamıyla oldukça sığ bir piyasaya sahip olduğunu not etmek gerekiyor. Hisse yılbaşından bu yana günlük ortalama 6 bin adetle işlem görüyor. Fiyatı ise Eylül 2020’de test ettiği 597,30 TL’nin hayli gerisinde bulunuyor. Son işlem gününde kapanışını 165 TL’den gerçekleştirdi. Haziran 2022’den bu yana ise 160 TL bölgesinde güçlü bir destek oluşturduğunu gözlemekteyiz. Hisse, son bir yılda arada yukarı ataklarda bulunsa da sonrasında gerilemekte. Ancak düşüşlerde destek bölgesinde tutunmakta ve bir süre sonra tekrar yukarı yönlü atakları olabilmekte. Ancak yeterli enerjiyi sağlayamaması istikrarlı bir çıkışa imkan vermemekte. Şirket geride kalan üç yılda artan kârlılığı ile dikkat çekiyor. Son açıkladığı 2023 ilk çeyrek mali verilerinde de kârdaki artış güçlü. Fakat gerek fiyat kazan oranı gerekse piyasa defter değeri hayli yüksek olduğunu not etmek gerekiyor. Göstergeleri Eylül 2020’deki zirvesinin gerisinde olsa da işlem fiyatının düşük olmadığı yönünde sinyaller üretiyor.

KENT GIDA KENT

Alış0,00

Satış1.548,00

Gün İçi En Düşük1.530,00

Gün İçi En Yüksek1.530,00

PD/DD183,01

FK415,95

Fiyat1.548,00

Değişim9,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI