SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası2023’TE HEM NAKİT HEM DE BEDELSİZ VERDİ -
SORU : İş Yatırım Menkul Değerler hissesi için beklenti nedir? İleri dönük nasıl bir hareket sergiler? Öngörünüzü öğrenebilir miyim? Gönderen : Sadık Mert24.12.2023, 17:36

İş Yatırım Menkul Değerler, 2016 yılından bu yana arada yataya dönmeleri olmakla birlikte uzun vadede yükselen bir eğilime sahip. Hisse, Temmuz 2016’de 12 kuruş seviyelerinde bulunurken sonrasında yukarı yönlü hareketi ile dikkat çekti. Geride kalan süre zarfında kimi zamanlar bir yılı bulan yatay ya da düşen fiyat hareketine rağmen uzun vadede yükselmesini bildi. Son olarak 31 Ekim 2023 günü en yüksek 45,80 TL’ye kadar çıktı. Buradan dönen hisse şimdilerdeyse 30,52 TL seviyelerinde bulunuyor. Satışların devam etmesi halinde hissedeki değer kaybının de bir süre daha sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Hissenin uzun vadede bu denli güçlü bir çıkış sergilemesinde kuşkusuz mali performansının olumlu seyrinin etkisi göz ardı edilmemeli. Firma son beş yılda sürekli artan bir gelir ve kâr büyümesine sahip. Katlanarak büyüyen kârlılık yatırımcının ilgisinin güçlü kalmasına olanak tanıyor. Şirket son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali verilerinde de kârlı yapısını sürdürüyor. Dönem sonunda kârını yüzde 253 oranında büyütürken 7,16 milyar TL’ye çıkardı. Her yıl düzenli nakit temettü ödemesinde bulunan şirket, son olarak geçtiğimiz mayıs ayında hisse başına ortaklara 2,13 TL nakit temettü ödemesi yaptı. Temmuz ayında da yüzde 322,54 oranında bedelsiz sermaye artırımına gitti. Böylece 2015 yılından bu yana sermaye artırımı olmayan İş Yatırım Menkul Değerler, uzun bir aradan sonra sermaye artırımını da gerçekleştirmiş oldu. Geçmiş veriler nazara alındığında önümüzdeki yıl da nakit temettü ödemesi beklenen şirketin arada düzeltmeleri olsa da uzun vadede çıkışını sürdürecek potansiyele sahip olduğu görülüyor.

IS Y. MEN. DEG. ISMEN

Alış0,00

Satış36,16

Gün İçi En Düşük35,00

Gün İçi En Yüksek35,86

PD/DD0,80

FK2,32

Fiyat36,16

Değişim3,91%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI