SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası2007 YILINDAKİ ZİRVESİNİN GERİSİNDE-
SORU : PEGYO hissesiyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Bir de hissedeki alış ve satışların ne kadar olduğunu anlık olarak nereden görebilirim? Gönderen : Haşim Kaya08.07.2022, 07:05

Gerek sitemizin “Canlı Borsa” bölümünde gerekse farklı platformlarda 15 dakika gecikmeli verileri takip etmek mümkündür. Anlık canlı verileri görebilmek için yatırımcıların işlem yaptıkları aracı kurum ya da müşterisi oldukları bankalarının verdiği hizmetlerden yararlanmaları gerekmektedir. Söz konusu kurumlar hisselerle ilgili derinlik bilgilerini ayrıca ücretlendirebilmekte. Bununla birlikte bireysel yatırımcıların borsayı sürekli anda takip etmesini pek anlamlı bulduğumuzu söyleyemeyiz. Canlı veriler daha ziyade gün içi çoklu işlem yapanlar için gereklilik taşır. Profesyoneller için canlı veri zorunluluk olsa da bireysel yatırımcıların gün içi al sat işlemleriyle kazanç sağlamaya çalışması kârdan çok zarar olasılığını öne çıkaracaktır. Bu nedenledir ki bireysel yatırımcıların uzun vadeli hedeflerle şirketlerin mali yapılarını baz alarak hareket etmeleri daha sağlıklı bir bakış açısı olacaktır. Pera GMYO, son açıkladığı 2022 ilk çeyrek bilançosunda düşürmekle birlikte zarar etti. Son beş yılın dördünü zararla kapatan firma, geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde kâr edebilmişti. Ancak firma solo mali tablolarında yine zarar açıklamıştı. Şirketin solo mali tablolarında da kâra dönebilmesi önemli. Mali performansın güçlenip güçlenmeyeceği bu yıl sonundaki tablosunda biraz daha netlik kazanacak. Şirketin güçlü ve istikrarlı bir kârlılığı yakalayamaması hissenin fiyatını ister istemez etkiliyor. Şubat 2021’de zirvesi 2,84 TL’ye kadar çıkan hisse 2007 yılında ulaştığı 3,21 TL’nin gerisinde kaldı. Son bir aydır hissede yine ciddi bir hareketlilik gözlenirken son işlem günü olan 7 Temmuz 2022 günü yüzde 5,74 artış kaydederken kapanışını 2,21 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin aylık getirisi ise yüzde 62,50 oldu. Güçlü bir kârlılığı olmayan hissede alıcıların enerjisine bağlı olarak bir süre daha yukarı yönlü hareket olsa da sonrasında satıcıların daha etkili olduğu piyasanın gündeme gelmesi pek de şaşırtmamalı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

PERA GMYO PEGYO

Alış0,00

Satış21,00

Gün İçi En Düşük20,56

Gün İçi En Yüksek23,00

PD/DD1,77

FK20,37

Fiyat21,00

Değişim-3,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI