SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Pegyo’nun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir lirayı görme şansı var mı? Gönderen : Sedat Durna24.09.2019, 18:26

Kasım 2007’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,04 TL’ye kadar çıkan Pera GYO, şimdilerde nominal değerinin altında işlem görüyor. Hisse arada yukarı ataklarda bulunmakla birlikte istenen performansı göstermekten hayli uzakta duruyor. Bunda mali yapıdaki arzu edilen kârlılığın yakalanamamasının etkisi bulunuyor. Firma, son üç yılında zarar ederken 2019 altı aylık bilançosunda da aynı ivme devam etti. Artan finansal giderler dönem sonu zararın büyümesinde etkili oluyor. Benzer performansın sürmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması pek de sürpriz olmayacak. Mevcut bilanço karşısında hissenin istikrarlı bir çıkış sergilemesi ise hayli güç. Ağustos ayından bu yana yaşanan çıkışın ardından 74 kuruşa kadar çıkılsa da devamının gelmesi noktasında zorlanılıyor. Devamını getirebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi önemli. Hissede piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak yükselişler yaşansa da düzenli çıkış için daha fazlasına ihtiyaç var. Bu itibarla fazla iyimser olmak için bir neden olmadığını hatırlatmakta yarar var. Güçlü ve büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacağı unutulmamalı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

PERA GMYO PEGYO

Alış0,00

Satış20,94

Gün İçi En Düşük20,84

Gün İçi En Yüksek21,32

PD/DD1,77

FK20,31

Fiyat20,94

Değişim-1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI