SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARDAN KURTULAMIYOR-
SORU : Pegyo hissesi hakkında bir öngörünüz var mı? Düşen faiz oranları ve teşvikler hissede hareketlilik yaratabilir mi? Gönderen : Kemal Yıldırım 30.12.2019, 21:30

BIST 100 Endeksi mayıs ayından bu yana yükselen bir ivme sergiliyor. Bu çıkış gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünü de olumlu yönde etkilerken benzer şekilde yukarı yönlü bir ivmeye yol açtı. Gayrimenkul yatırım ortaklığı sektöründe yer alan Pera GMYO hissesinin de çıkışa hemen uyum sağlamasa da sonrasında harekete katıldığını gözlemlemekteyiz. Hisse, ancak ağustos ayında çıkışa eşlik edebildi. Geçen süre içinde ara ara dinlenmelerde bulunmakla birlikte çıkış devam etti. Fakat yaşanan çıkışa rağmen hissenin nominal değerinin üzerine çıkamadığını not etmekte yarar var. Hissenin bu denli zayıf kalmasında kuşkusuz sıkıntılı mali yapının etkisini göz ardı etmemeli. Firma, son üç yılda sürekli zarar ederken son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda da zararını sürdürüyor. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 31,6 milyon TL’yi bulurken bu yıl sonunda da zarar edeceği anlaşılıyor. Şirket, zarar ürettiği sürece mali yapısını toparlaması mümkün olmadığı gibi hisse üzerinde de baskının devamına yol açacaktır. Genel ekonomiye dair göstergelerdeki olumlu seyir borsaya yansıması kaçınılmaz olsa da böylesi bir durumda asıl etkilenen hisselerin mali yapısı güçlü firmalara ait olanlar olduğu unutulmamalı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

PERA GMYO PEGYO

Alış0,00

Satış22,38

Gün İçi En Düşük21,50

Gün İçi En Yüksek22,40

PD/DD1,89

FK21,71

Fiyat22,38

Değişim5,07%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI