SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası11 YIL GEÇSE DE HALKA ARZIN GERİSİNDE-
SORU : Bizim hissesinin fiyatı diğer gıda firmalarına göre sizce de ucuz kalmadı mı? Gönderen : Orhan Balcı05.01.2022, 16:46

Bir şirketin düzenli kâr etmesi hissesinin çıkması için gerekli zeminin de oluşmasına imkan verecektir. Zararın olduğu ya da kârın gerilediği durumlardaysa hissede değer kaybı öne çıkacaktır. Bu itibarla bir hissenin fiyatını kıyaslarken firmanın mali yapış göz ardı edilmemeli. Perakende sektöründe faaliyet yürüten Bizim Mağazaları, yeterli düzeyde olmasa da son üç yıldır kârını artırdı. Açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki kâr artış da yüzde 9,91 seviyesinde kaldı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da benzer bir kâr artışı mümkün olabilecektir. Yıllık enflasyon oranının yüzde 36’yı aştığı bir ortamda kârın yetersiz kaldığı ve reel büyümenin olmadığı şeklinde değerlendirilebilir. Güçlü büyümenin gözlenmediği şirketin hissesindeki değer artışı da ister istemez sınırlı kalıyor. Şubat 2011’de ilk açılışını düzeltilmiş verilerle 16,36 TL’den gerçekleştiren Bizim Mağazaları, 5 Ocak 2022 tarihli son işlem fiyatını 12,89 TL’den kapattı. Arada geçen yaklaşık 11 yılda hisse ilk işlem fiyatının hayli gerisinde bulunuyor. Güçlü bir gelir ve kârlılığı yakalayacağına dair işaret alınamadığı sürece hisseye ilgi de sınırlı kalıyor. Söz konusu durum aynı zamanda hissenin performansının zayıf kalmasına yol açıyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BIZIM MAGAZALARI BIZIM

Alış0,00

Satış39,34

Gün İçi En Düşük38,88

Gün İçi En Yüksek39,60

PD/DD5,11

FK9,33

Fiyat39,34

Değişim0,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI