E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Türkiye'ye minnettarım---

Zelenskiy: Türkiye'ye minnettarım

Zelenskiy: Türkiye'ye minnettarım
08 Temmuz 2023 - 01:24 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu. Türkiye'nin Ukrayna'ya olan desteği için minnettar olduğunu belirten Zelenskiy, 'Barış isteyen herkese teşekkür ederim' ifadelerini kullandı

İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy, görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Türkiye’nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan değişmez desteği için minnettarım." dedi.

''BARIŞ İSTEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle İstanbul'a gelen Zelenskiy, Vahdettin Köşkü'nde Erdoğan ile baş başa görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek "Ülkemiz ve halklarımız için barış isteyen herkese teşekkür etmek için buradayım." diye konuştu.

Karadeniz'in güvenlik ve işbirliği alanı olması gerektiğini, kesinlikle herhangi bir savaş, kriz alanı ya da dondurulmuş kriz alanı olmaması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, "Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan değişmez desteği için minnettarım." ifadesini kullandı.

Öte yandan Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'daki durumu da görüştüklerini belirterek "Karadeniz tahıl girişimine ve Ukrayna'dan tahıl inisiyatifine olan desteğiniz için minnettarım." değerlendirmesinde bulundu.

''TÜRKİYE, LİDERLİK ÜSTLENMEYE HAZIR''

Türkiye'nin Ukrayna'nın barış planına olan desteği için de minnettar olduklarını ve bu barış planını hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Zelenskiy, "Türkiye, bu barış planı kapsamında liderlik konumunu üstlenmeye hazır." dedi.

Zelenskiy, görüşmede Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ni de görüştüklerini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğini hak ettiğini ifade etmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Erdoğan'dan NATO mesajı: Ukrayna üyeliği hak ediyor

 

ABD'den Ukrayna mesajı: NATO'ya üye olmalı

 

Volodimir Zelenskiy'den sürpriz ziyaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli 08 Temmuz 2023 08:58

    Emeklileri memnun edemedim reis

  • Aynur Aydın 08 Temmuz 2023 12:28

    Bizler herzaman şükür eden bence mılletvekıll maas ogretmen maas olsun huzur hakları iptal olsun 2 yerde fazla maas iptal olsun sayın baskanım