E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüzde 100 etkili olan aşı geliyor---

Yüzde 100 etkili olan aşı geliyor

Yüzde 100 etkili olan aşı geliyor
28 Aralık 2020 - 12:23 borsagundem.com

Dünya genelinde aşılama çalışmaları devam ederken bir müjde de AstraZeneca’dan geldi

İngiltere ve İsveç’in ortaklaşa geliştirdiği, Oxford üniversitesince test edilen AstraZeneca aşısı, bu hafta onaylanıyor. Hıfzısıhha’nın ürettiği çiçek aşı gibi, zayıflatılmış virüsle üretilen aşının "Yüzde 100 koruma sağladığı" açıklandı. Aşı, vücuda verilen zayıflatılmış korona virüsüyle, t-hücreleri ve antikorlar üretilmesini sağlıyor.

Sözcü’den Ali Gülen’in aktardıklarına göre, şu ana kadar 1.4 milyardan fazla sipariş alan AstreZeneca'nın İngiltere'nin ardından AB ve diğer yerlerden arka arkaya onay alması bekleniyor.
Aşının yüzde 100 koruma sağlayacağı haberleri Avrupa medyasında manşetlere çıkmaya başladı. İngiliz basınının dışında Alman, İsviçre ve Avusturya medyası konuya geniş yer veriyor.

İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca'dan yapılan, “Bu savaşı nasıl kazanacağımızı öğrendik. Korona virüsüne veya ağır geçecek virüse karşı yüzde 100 koruma ağlıyor. İkinci dozla birlikte en az diğerleri kadar iyi” açıklaması yapıldı.

 Aşının, korona virüsünün tüm mutasyonlarına karşı da etkili olduğu açıklandı. Fiyatı, BioNTech/Pfizer ile Moderna'nın 10'da biri olan aşıdan İngiltere ilk etapta 100 milyon doz sipariş etti. Avrupa Birliği de, şu anda BioNTech aşısı kadar sipariş etti ama dünyadan gelen siparişler 1.4 milyarı buldu. AstraZeneca aşısının öyle aşırı soğuklarda saklanması zorunluluğu da bulunmuyor. Bu da onu daha cazip kılıyor.

DSÖ'den AstraZeneca'ya: Daha fazla detay verin

 

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor

 

FDA'dan Astra Zeneca ve Johnson & Johnson'a yeşil ışık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş29 Aralık 2020 08:28

    Abd ve ab başladılar çatır çatır aşı olmaya, biziökiler hala goygoy yapıyor. Büyük devlet olmak lafla olmuyor.

  • Biri28 Aralık 2020 21:49

    Bugüne kadar hıv için herpes için neden aşı geliştiremediler illa toplu ölmek lazım

  • Arif28 Aralık 2020 21:13

    Gevur aşı yapar arap dünyası yattığı yerden petrolle doğalgazla gelişmiş dünyaya beddua eder. Bizimkilerde dijitale söver.

  • canbey28 Aralık 2020 19:48

    nerdesiniz müslüman dünyası nerdesin  arabistan nerdesin mısır iran ırak ürdün pakistan  bi aşıda siz yapında övünelim 

  • Vatandaş29 Aralık 2020 08:26

    Bu iş gelişmişlikle ilgili kardeş, öyle avrupaya bok atmakla olmuyor, aramızda 100 yıl var.

  • Baba28 Aralık 2020 16:45

    Ya bu İngilizlerin her şeyi yalan yüzde yüz korumalı MASKE Bunlarda yüzde yüz korumalı İLAC bunlar üretti Yüzde yüz korumalı AŞI Bunlar üretti .Vaka sayıları ölüm oranları dünyada ilk uctelerr Bu ne lahana bu ne perhiz. Kel derman bulsa başına surerrrr bunlara ben daha ne deyiimmm

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Aralık 2020 16:15

    YALANDAN KİM ÖLMÜŞ SALLAYIN GİTSİN.HELE BİR 6 AY 1 YIL GEÇSİN SONUÇLARINI KESİN GÖRELİM.

  • seçmen28 Aralık 2020 14:59

    görülüyor ki ülkeler daha test aşamasında siparişlerini veriyor, biz ise hala  3 ordan 4 burdan daha nüfusun yüzde 30 una bile ancak yetebilecek aşı için mücadele ediyoruz. Elimizi çabuk tutmamız lazım, müteahhitlerden biraz kısın da aşı alın.