Yazdır

Yüzde 100 etkili olan aşı geliyor

Tarih: 28 Aralık 2020 - 12:23

Dünya genelinde aşılama çalışmaları devam ederken bir müjde de AstraZeneca’dan geldi

İngiltere ve İsveç’in ortaklaşa geliştirdiği, Oxford üniversitesince test edilen AstraZeneca aşısı, bu hafta onaylanıyor. Hıfzısıhha’nın ürettiği çiçek aşı gibi, zayıflatılmış virüsle üretilen aşının "Yüzde 100 koruma sağladığı" açıklandı. Aşı, vücuda verilen zayıflatılmış korona virüsüyle, t-hücreleri ve antikorlar üretilmesini sağlıyor.

Sözcü’den Ali Gülen’in aktardıklarına göre, şu ana kadar 1.4 milyardan fazla sipariş alan AstreZeneca'nın İngiltere'nin ardından AB ve diğer yerlerden arka arkaya onay alması bekleniyor.
Aşının yüzde 100 koruma sağlayacağı haberleri Avrupa medyasında manşetlere çıkmaya başladı. İngiliz basınının dışında Alman, İsviçre ve Avusturya medyası konuya geniş yer veriyor.

İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca'dan yapılan, “Bu savaşı nasıl kazanacağımızı öğrendik. Korona virüsüne veya ağır geçecek virüse karşı yüzde 100 koruma ağlıyor. İkinci dozla birlikte en az diğerleri kadar iyi” açıklaması yapıldı.

 Aşının, korona virüsünün tüm mutasyonlarına karşı da etkili olduğu açıklandı. Fiyatı, BioNTech/Pfizer ile Moderna'nın 10'da biri olan aşıdan İngiltere ilk etapta 100 milyon doz sipariş etti. Avrupa Birliği de, şu anda BioNTech aşısı kadar sipariş etti ama dünyadan gelen siparişler 1.4 milyarı buldu. AstraZeneca aşısının öyle aşırı soğuklarda saklanması zorunluluğu da bulunmuyor. Bu da onu daha cazip kılıyor.

DSÖ'den AstraZeneca'ya: Daha fazla detay verin

 

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor

 

FDA'dan Astra Zeneca ve Johnson & Johnson'a yeşil ışık

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/yuzde-100-etkili-olan-asi-geliyor-1539417