E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan: Türkiye'nin Navtex ilanı gerilim yaratıyor---

Yunanistan: Türkiye'nin Navtex ilanı gerilim yaratıyor

Yunanistan: Türkiye'nin Navtex ilanı gerilim yaratıyor
01 Kasım 2020 - 18:20 borsagundem.com

Yunanistan, Türkiye'nin "Ege'de deprem felaketinin yaşandığı dönemde" yeni Navtex ilan etmesini kınadı

Naxtex'in zamanlamasına tepki gösteren Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Bu eylem, dikkatlerin şu anda yardım sağlamaya, destek ve dayanışma mesajlarını ifade etmeye odaklanıldığı savunmasız bir alanda daha fazla gerilim yaratmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Ankara'nın uluslararası hukuku çiğnediği iddia edildiği açıklamada, "Maalesef, Türkiye yasa dışı sismik araştırmalar yapmak için Yunan kıta sahanlığı içinde 1-14 Kasım dönemi için yeni bir yasa dışı Navtex yayınlayarak, bir kez daha uluslararası hukukun temel kuralları görmezden gelmeye devam ettiğini teyit etti. Bu eylemler, Ankara'nın Türkiye'yi bu eylemleri sonlandırmaya çağıran geçen Ekim ayında Avrupa Konseyi kararları da dahil olmak üzere Uluslararası Topluluğun çağrılarına karşı hareket etmeye devam ettiğini bir kez daha göstermektedir." denildi.

"Yasa dışı Navtex'i iptal edin"
Ankara'nın "yapıcı bir diyalog olasılığını ortadan kaldıran bu suçlu davranışı bir kez daha kınadığını" belirten Atina, Türkiye'yi "yasa dışı Navtex'i " derhal iptal etmeye çağırdı.

Açıklamada ayrıca Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın "Türk tarafına derhal bir protesto sunulması ve müttefikler ve ortaklara devam eden kışkırtıcı Türk davranışları hakkında bilgilendirme talimatı verdiği" kaydedildi.

Türkiye'nin ilan ettiği Navtex'e göre, 1 Kasım saat 21.01 itibariyle çalışma süresi dolan sismik araştırma gemileri Oruç Reis, Ataman ve Cengizhan'ın, sahada çalışma süresi 14 Kasım saat 20:59'a kadar uzatıldı.

Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikle ilgili aralık ayında yapılacak zirveden Türkiye'ye karşı yaptırım kararı çıkabileceğini duyurmuştu.

Oruç Reis için yeni Navtex ilanı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum01 Kasım 2020 19:39

    Gerilmesin canım rahat bıraksın kendini stres yapmasın

  • Aklı selim01 Kasım 2020 19:37

    Avrupa birligi yaptırım derse kendi bacagina kursun sıkmış gibi olur. Turkiye nin bolgede cok etkin bir rolu var, ve çoğu olayda dengeleyici ve kopru rolünde. Bolgenin incisi dir. Bunlari gormezden geliyorsa Avrupa, yinede Yunanistan diyorsa, sonuçları herkezi uzecektir. Değersiz bir Yunanistan acaba tum bu olumsuzlara ragmen deger mi. Bu kadar zarar için Yunanistan i yinede desteklemeye değer mi. Bence iyi düşünsünler. Turkiye nin hakkını yemeyi birakip adil olmalari gerekir. Yoksa sonuçları herkezi uzecek

  • Bir yorum01 Kasım 2020 19:10

    Yasa dışı olduğunu sen söylüyorsun!  Bir minik adan var Akdeniz de  tamamına el koymaya kalkıyorsun!  Miço bırak bu işleri.

  • Kamil01 Kasım 2020 18:37

    Helen kardeş, bizimle iyi geçin. Bak her depremde sana doğru kayıyoz. Kasten kaymıyoz , yer hareketleri bizi size itiyor. Gel kardeşçe geçinelim, turizmi birlikte hayata geçirelim. Şu fani dünyada paylaşalım , yaşayalım. Emperyalist ülkelere kanmayalım. Onlar hep sömürmekten yanadır.