E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Ege'de doğal gaz arayacak---

Yunanistan Ege'de doğal gaz arayacak

Yunanistan Ege'de doğal gaz arayacak
08 Kasım 2022 - 00:38 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yaptığı açıklamada, Mora Yarımadası ve Girit Adası'nın güneybatısında çok hızlı bir şekilde sismik araştırmalara başlayacaklarını duyurdu.

ANT1 televizyon kanalına konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın, Libya ile bir açılım yapıp, deniz yetki alanlarını belirlemek istediğini belirtti.

Miçotakis, Yunanistan'ın bölgede hidrokarbon arama planlarına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Doğal gaz bulmaya yönelik sismik araştırmaların hemen başlayacağını söyleyebiliriz. Hemen derken, önümüzdeki günleri kastediyorum. Mora Yarımadasının ve Girit'in güneybatısında bulunan iki parselde, ExxonMobil tarafından..."

Dedeağaç Limanı yabancı yatırımcılara satılmayacak  

Dedeağaç'ın, Yunanistan için stratejik, jeopolitik açıdan ve enerji bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirten Miçotakis, Yunanistan'ın, Dedeağaç Limanını yabancı bir yatırımcıya satmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Miçotakis, Documento gazetesinin Yunanistan'daki siyaset, medya ve iş dünyasından, aralarında eski Başbakan Andonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin dinlendiğine ilişkin iddiasını yalanladı.

Ülkede casus yazılım kullanıldığına ve dinleme yapıldığına ilişkin iddiaları kendisinin de hükümetin de reddetmediğini belirten Miçotakis, ancak kendisinin ve hükümetin bu durumdan sorumlu olmadığını savundu.

Yunanistan'daki ABD üsleri: ABD'nin terazisi bozuldu!

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Bu yaz Rus turistler, Türkiye'ye gitti

 

AB ülkeleri doğal gaza tavan fiyatını tartışmaya devam ediyor

 

İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı bakıma giriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Kasım 2022 09:52

    Adam milliyetçi en azından. atıp tutuyor bizdede öyleler siyasiler ama, dedeağaç limanını satmaması kiralamaması dikkatimi çekti. Gerçekten onca borç harç kriz diyorlar ama limanı elden çıkartmıyor işletmesini...