E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYukarı yönlü hareketler yeni satış fırsatı olarak değerlendirilebilir---

Yukarı yönlü hareketler yeni satış fırsatı olarak değerlendirilebilir

Yukarı yönlü hareketler yeni satış fırsatı olarak değerlendirilebilir
07 Ekim 2021 - 09:30 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Enerji maliyetlerinde son dönemde yaşanan sert yükselişler enflasyon  kaynaklı endişeleri artırırken, üretim tarafında da aksamalara yol  açıyor. Enerji cephesinde yaşanan gelişmeler küresel risk iştahı  üzerinde baskı oluştururken, önümüzdeki günlerde enerji krizinin  küresel ekonomik görünüm üzerindeki etkileri yakından takip  edilecektir. Bu cephedeki gelişmelerin yanında ekonomik veri akışları  ve merkez bankalarının hamleleri de risk iştahı üzerinde belirleyici  olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler   

15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Enerji krizi konusunda derinleşen endişelerle küresel hisse  piyasalarında dün sert satışlar etkili oldu. Ancak Putin'in  açıklamaları sonrasında doğalgaz fiyatlarının bir miktar gevşemesi ve ABD'de ADP istihdam değişiminin güçlü gelmesi piyasaların kayıplarını  geri almasına katkı sağladı. BIST-100 Endeksi dün günü %1,43'lük  düşüşle günü 1.371,69 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü  sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif  alıcılı bir seyir izliyor. Asya  piyasalarında genel olarak yeşil bir  renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,88 - 8,90 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,87'li seviyelerden işlem  görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla  başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 yurtdışındaki negatif havanın etkisi ile dün satıcılı bir gün  geçirdi. Endeks bir süredir önemli destek noktası olarak izlediğimiz 1.376 seviyesinin de altına sarkarak günü, günün dip seviyeleri de  olan 1.372 civarından kapattı. Bu satışların ardından endekste daha  önce 1.425 olarak takip ettiğimiz ilk güçlü direnç bölgesini, kısa vadeli düşüş trendinin de geçtiği 1.400 civarına çekiyoruz. Burası  geçilemediği sürece bugün beklediğimiz gibi olası yukarı yönlü hareketlerin piyasa tarafından yeni satış fırsatı olarak değerlendirilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Aşağıda ise  dünkü kapanış seviyemiz yeni referansımız. Buranın altında teknik  baskının çok daha şiddetlendiği görülebilir ve bir süredir  bahsettiğimiz 1.340 desteği test edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)