E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüce Divan oylamasının saati belli oldu---

Yüce Divan oylamasının saati belli oldu

Yüce Divan oylamasının saati belli oldu
05 Ocak 2015 - 10:52 borsagundem.com

Türkiye, dört eski bakan hakkında TBMM'de kurulan Soruşturma Komisyonu'na kilitlendi

Komisyon, bugün saat 14.00'de eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan'ın, "rüşvet, irtikap ve görevi kötüye kullanma" suçlamalarına ilişkin son kararını verecek.

BAKANLAR KURULU KAHVALTIDA 

TBMM Komisyonu'ndaki oylamaya sadece saatler kala, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Bakanlar Kurulu üyeleri ve eşleri ile biraraya geldi.    
Bakanlar Kurulu üyeleri ve eşleri, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde eskiden şarap fabrikası olarak kullanılan ve 2010'dan bu yana da Sergi ve Müze Salonu haline getirilen mekanda kahvaltıda biraraya geldi. 

YÜCE DİVAN KARARI ÇIKACAK MI?

TBMM Soruşturma Komisyonu'nda bugün yapılacak oylamada, eski bakanlar hakkında Yüce Divan'a sevk kararı çıkması halinde 4 eski bakan "Yüce Divan" haline dönüşecek Anayasa Mahkemesi'nde yargılanacaklar.

KOMİSYONDAN SONRA BİR DE GENEL KURUL SÜRECE VAR

Ancak Komisyon'da Yüce Divan'a sevk kararı çıkmaması halinde muhalefetin vereceği bir önerge ile TBMM Genel Kurulu'nda ikinci bir oylama yaptırma şansı bulunuyor. 
TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa'ya göre gizli yapılan oylama, dört eski bakanın Yüce Divan'a gidip gitmeyeceği konusunda belirleyici olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)