E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYuan, dolar karşısında 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı---

Yuan, dolar karşısında 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Yuan, dolar karşısında 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı
21 Kasım 2023 - 08:00 borsagundem.com

Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Kur 7,1406 olarak belirlendi.

Çin yuanı, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) belirlediği çok daha güçlü bir orta nokta fiksingi ve daha istikrarlı Çin-ABD ilişkilerinin etkisiyle bu sabah ABD dolar karşısında yaklaşık dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin MB, yuanın %2'lik bir bantta işlem görmesine izin verilen CNY=PBOC orta nokta kurunu 7 Ağustos'tan bu yana en güçlü seviye olan 7,1406 olarak belirledi. 

Çin MB'nin geçtiğimiz hafta dolar karşısında yaklaşık %2,4 güçlenen yuanı günlük orta nokta fiksingi yoluyla desteklemeye devam etmesi piyasaları şaşırttı.

Societe Generale CIB'nin baş Asya makro stratejisti Kiyong Seong, "Fiksingi bu oranda düşürmeye devam ettiklerini görmek şaşırtıcı. Bana göre, politika faizini düşürmeden önce hazırlık çalışması yapıyorlar gibi görünüyor" dedi .

Seong, dış ortam elverişli olduğunda, PBOC'nin yuanı mümkün olduğunca güçlendirdiğini de söyledi.

OCBC bankası FX stratejisti Christopher Wong, "Doların dönüşünü beklemek için zaman satın alma stratejisi bir kez daha işe yaradı" dedi ve politika yapıcıların geçen yıl Ekim ve Kasım 2022'de dolar zayıflamadan önce benzer hamleler yaptıklarını hatırlattı.

ANZ Asya Araştırmaları Başkanı Khoon Goh, offshore yuandaki yükselişin, piyasaların ABD faiz oranlarına ilişkin beklentilerini yeniden fiyatlandırmasının ardından zayıflayan dolar ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin ardından Çin'e yönelik artan duyarlılıktan kaynaklandığını söyledi.

BNP Paribas Çin Döviz ve Kur Stratejisi Başkanı Ju Wang, ihracatçıların yılsonu hedge akışları, Çin-ABD gerginliğinin azalması, ABD getirilerinde beklenen zirve ve Çin teşviklerinin artmasının (yuan) hareketlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Çin ve Suudi Arabistan'dan dolara darbe vuracak anlaşma

 

Çin yuanı korumak için ABD varlıklarını satıyor

 

Yuan 16 yılın dibinde

 

Yuan ABD doları karşısında zayıfladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı21 Kasım 2023 08:33

    malesef bizimkiler para basmaktan başka bir şey bir şeyden anlamdıgı için seri şekilde tl deger kaybedip enflasyonu artırmaktan başka bir şey ögrenmemişler.