E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK'dan CHP'ye onay---

YSK'dan CHP'ye onay

YSK'dan CHP'ye onay
25 Ağustos 2015 - 16:00 borsagundem.com

YSK onay verdi, CHP erken seçimde adaylarını ön seçim yapmadan belirleyecek

CHP Parti Meclisi'nin (PM) erken seçim öncesi aday belirleme yönetmeliğinde yaptığı değişikliğin, görüşü sorulmak üzere  YSK'ya gönderildiği bildirildi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Karar henüz gelmedi ancak ben olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.

Tekin, hafta sonu gerçekleştirilen PM'de, aday belirleme yönetmeliğinde değişikliğe gidildiğini hatırlattı.

CHP PM'DE ALINAN KARAR

CHP Parti Meclisi pazar günü yaptığı toplantıda aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etmiş, bu değişiklik sonrası erken seçimde "ön seçim" yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya sormaya karar vermişti. YSK'nın kabul ettiği karara göre CHP, erken seçimde adaylarını ön seçim yapmadan belirleyecek.

Bu arada PM'de aday belirleme yöntemi hakkında da Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmişti.

CHP'de, yapılan değişiklikle aday belirlemeyi düzenleyen yönetmeliğe "seçimin yapıldığı tarihin ardından bir yasama yılı tamamlanmadan, seçimlerin yenilenmesine karar verilirse aday belirleme yöntemlerine ilişkin kota uygulanmayabilir" maddesi eklendi.

Toplantıda PM üyelerinin büyük çoğunluğunun değişikliğe "evet" oyu verdiği belirtilirken, bazı üyelerin ise karşı çıktığı öğrenildi.

CHP tüzüğüne göre, milletvekili seçimlerinde adayların yüzde 85'i ön seçimle belirlenirken aday belirlemede uygulanacak yöntemlerle ilgili hususlar yönetmelikle düzenleniyor.

GÜRSEL TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Değişikliğin, görüşü sorulmak üzere YSK'ya gönderildiğini belirten Tekin, "Karar henüz gelmedi ancak ben olumlu olacağını düşünüyorum" demişti.

Erken seçim kararını da değerlendiren Tekin, CHP olarak böyle bir seçim hükümetinin içinde olmayacaklarını defalarca ifade ettiklerini söylemişti. 

"Bir erken seçimde, millete bu bedeli ödetenlere millet de bedel ödettirecektir" diyen Tekin, seçim kampanyasına yönelik bir planlamayı ise henüz yapmadıklarını dile getirmişti.

Tekin, "Her gün yangının olduğu yerde nasıl miting yapacaksanız? Olağanüstü dönemde bir seçim yapacağız. Bu seçim sadece bir kişinin arzusu üzerine yapılıyor. Bu seçim sivil toplum kuruluşlarının talebi değil, siyasi partilerin talebi değil, Sayın Davutoğlu'nun hiç değil. Sayın Erdoğan'ın özel talebi üzerine Türkiye bir maceraya sürükleniyor" diye konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)