E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı Yener, Erdoğan'ın seçim zaferini ilan etti!---

YSK Başkanı Yener, Erdoğan'ın seçim zaferini ilan etti!

YSK Başkanı Yener, Erdoğan'ın seçim zaferini ilan etti!
28 Mayıs 2023 - 22:51 borsagundem.com

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür" açıklamasında bulundu.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda kullanılan oylar hakkında açıklamada bulundu.

Yener'in açıklamaları şöyle:

Yurt içinde an itibarıyla 191 bin 758 sandık açıldı. Yurt içinde sandık açılma oranı 99,32'dir. Erdoğan'ın 51,91, Kılıçdaroğlu'nun 48,09 oranında ol aldığı görülmüştür. Geçici sonuçlar sonucunda Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği görülmüştür.

YENER: BU SEÇİMDE SONUÇLARIN DAHA ERKEN ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ

YSK Başkanı Yener, gün içinde Çukurambar'daki Arjantin İlkokulu'ndaki 4234 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu kullandı.

Okuldan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Yener, vatandaşların ilk turda olduğu gibi ikinci turda da hem yurt içinde hem yurt dışında seçimlere yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Yener, "Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız, problemsiz devam etmektedir. Tekrar, Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Seçim sonuçlarının ne kadar sürede açıklanacağına yönelik soru üzerine Yener, "14 Mayıs'taki seçimler bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.

Yener, seçim yasaklarının saat kaçta kalkacağına yönelik soruyu da "Saat 17.00'den sonra Kurul'un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağı değerlendirilecek, yasağın daha erken saatte kalkmasına, televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır." yanıtını verdi.

Türkiye 2. turda seçimini yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17’nci zaferi

 

Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları...

 

Meral Akşener: Sayın Erdoğan'ı tebrik ediyorum

 

Kılıçdaroğlu: Mücadele vermeye devam edeceğim

 

Sinan Oğan: Artık yeni bir dönem başlıyor!

 

 

Türkiye'de seçim sonuçları kutlanıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN29 Mayıs 2023 12:35

    BEN KABUL ETMİYORUM,KEMAL ABİ 1. TURDA 13. DUMURBATMANI OLMUTTU,HAKKINI YEDİLER,İMANSIZ YALANCI İMAMOĞLU VE YARDAKCISI ŞIRACISI  KAZANDIK DİYE İLAN ETMİŞLERDİ,BEN ONU KABUL EDİYORUM İTİRAZ EDİYORUM,YİNE BAHAR GELMEDİ,KEMAL GİTTİ,KAÇ BAHAR OLDU SEN GELMEZ OLDUN KEMAL ABİ,YALANCI BAHAR BİLE GELİR SEN YALANCI BAHARI 1. TURDA AZ KALSIN YAŞATIYORDU SENİN YALANCI AVENELERİN ODA YARIM KALDI.BU ŞABALAKLARA ADAM DİYE SELAM VERMEM.SAHTEKAR DÜZENBAZLAR,ARTIK BAHAR GELMESİN,HER BAHAR GELİYOR DEDİKLERİNDE KEMALİN YENİLGİLERİ VE YENİLECEĞİ İÇİMİ CIZ EDİYOR.DEFOLUN BAŞIMDAN BAHARLAR GELMESİM KEMAL GELİYOR HAYALLERİ OLMASIN.

  • Mucise Reis : )29 Mayıs 2023 07:45

    Çok adil bir seçim ve çalışmalarını yönetti kendisi. Çok gözü kara bir kişi :D

  • baran29 Mayıs 2023 09:46

    pkk fetoşçu itlerin bayram yapacaklardı şimdi kahrından geberirler artık.. Sıra İstanbul u Ankara yı geri almaya geldi.  Sırıtık bir terlerin  zorlama boşuna.